nlc.hu
Család
Élő adásban állt ki a hűtlen férfiak mellett egy rádiós műsorvezető

Élő adásban állt ki a hűtlen férfiak mellett a műsorvezető – nagy botrány lett a szavaiból

Szerinte a nők az unalmas, kiszámítható férfiaknál jobban bírják azokat, akik olykor „nem tudnak viselkedni". Szavaiból komoly botrány lett.
Élő adásban állt ki a hűtlen férfiak mellett egy rádiós műsorvezető

„Tegyük fel, hogy egy 10 főből álló társaság legénybúcsúra indul. Mit gondolsz, a tíz résztvevőből hányan csinálnak az éjszaka folyamán olyasmit, amit a barátnőjük/párjuk megcsalásként értékelne?” – ezt a kérdést tette fel az ausztrál Kyle and Jackie O Show című rádióműsor egyik műsorvezetője, Jackie O kollégájának, Kyle Sandilandsnak. Jackie legnagyobb megdöbbenésére kollégája gyakorlatilag gondolkodás nélkül vágta rá, hogy: szerinte kivétel nélkül, mind a tízen csinálnának ilyen dolgot.

„Fogadd el. Az élet már csak ilyen” – mondta az érezhetően letaglózott műsorvezetőnőnek egy másik férfi stábtag is, nevezetesen Brooklyn Ross, aki szerint a férfiak úgy vannak összerakva, hogy időről időre késztetésük legyen elhajolni kicsit. „Titeket, csajokat zavar amúgy, ha a srácok kicsit »rosszalkodnak?«” – tette fel a kérdést Brooklyn Ross Jackie-nek, aki már-már kiabálva válaszolta, hogy:

Persze. Nem is értem, hogy legyinthettek a nyilvánvaló hűtlenségre annyival, hogy »hadd legyen, hát ilyen az emberi természet«. Miközben ha egy nőről derül ki, hogy hűtlen volt, akkor az valami elképesztően rossz dolog, és teljesen más súllyal esik a latba.

A nők a rossz fiúkat szeretik?

Mintha a fentiek amúgy nem lettek volna már önmagukban is elég rosszak, a műsorvezetőnőt kollégái megpróbálták meggyőzni arról, hogy neki – és vele együtt a nők többségének – legbelül vonzó az, ha egy férfi bevállalós, és hajlandó félrelépni. „Olyan férfit akarnál inkább magad mellé, aki kiszámítható és akiről tudod, hogy sosem csal majd meg? Vagy egy vicces, szórakoztató srácot, aki néha igen, tilosban jár, hm?” Bár Jackie erre már nem válaszolt semmit, a beszélgetésnek komoly visszhangja lett Ausztráliában; rengetegen felháborodtak a hallottakon. Volt, aki éretlennek, már-már gyerekesnek nevezte a két férfi megnyilvánulásait, míg más hozzászóló nem értette, miért kerülhetett adásba ilyen vélemény. 

Egy párkapcsolatnak kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen kellene alapulnia. Ha valakit igazán szeretsz, sosem akarnád kitenni ilyen fájdalomnak, és egész biztos nem hoznád magad olyan helyzetbe, amivel a kapcsolatod végét kockáztatod. Ne normalizáljuk már ezt »a pasik szeretnek néha elhajolni« dolgot.

Eközben a Kyle and Jackie O Show hazájában, Ausztráliában a statisztikák azt mutatják, hogy a férfiak általánosságban véve hajlamosabbak a hűtlenségre (20%), mint a nők (13%), az Institute for Family Studies vonatkozó, friss tanulmánya szerint a házasságban élő, 18-29 éves nők valamivel gyakrabban lépnek félre, mint a férfiak. A tanulmányból kiderül az is, hogy ez az arány a 30-34 éves korcsoportban megfordul: a házas férfiak 11%, míg a nők 10% feküdt már le valakivel, aki nem a párja volt, míg 50 éves korra eltűnik a különbség: a nők és a férfiak ugyanolyan arányban csalják meg a párjukat.

A magyarok fele 40-hez közel lép félre

Egy partnerkereső oldal 2017-es számadatai szerint a magyarok többsége negyvenéves kora körül csalják meg leggyakrabban a párjukat. Érdekes fejleménynek számított az is, hogy amíg korábban a hűtlenségi listát a fővárosi férfiak vezették, a 2017-es felmérésben valamivel többen voltak a vidékiek.

És, hogy miért döntenek így? Elsősorban az érzelmi vagy szexuális kapcsolódást hiányolják az állandó partnerükkel (vagy a kettő kombinációját), valamivel kevesebben egyszerűen úgy érzik, hogy el vannak hanyagolva és egy harmadik féltől remélik visszakapni az önbizalmukat, míg a legkevesebben azok voltak, akik pusztán a változatosság kedvéért kerestek valakit a partnerük mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top