nlc.hu
Család
Vattacukor szülők ismertetőjegyei

Kik azok a vattacukor szülők? Így lehet őket felismerni

Azért, mert nem hallottad még ezt a kifejezést, simán lehet, hogy ismersz ilyet, sőt, az sem kizárt, hogy te is vattacukor-szülő vagy!

A vattacukor-szülő kifejezést két évvel ezelőtt alkotta meg Stefano Rossi olasz pszichopedagógus, amivel azokat a szülőket definiálta, akik következetesen kerülik a gyerekekkel való konfliktust, miközben minden idegszálukkal arra koncentrálnak, hogy a lehető legboldogabbá tegyék a legkisebb családtagokat.

kislány vattacukrot eszik

Jó-e vattacukor-szülők gyerekének lenni?

Rövid távon mindenképp, hiszen a vattacukor-szülők egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy a minimálisra szorítják vissza a konfrontálódást a gyerekeikkel, ezzel is magas szinten tartva a kisebbek lelki konfortérzetét.

„A vattacukor-szülők édesek és puhák, akárcsak a színes, felhőszerű édesség, amit annyira imádnak a gyerekek. Ki kell emelni, hogy a vattacukor-szülőket minden esetben a jószándék vezérli, és nem nemtörődömségből döntenek úgy, hogy nem állítanak éles korlátokat a gyermekeik elé” – fejtegeti róluk Stefano Rossi, az igen megosztónak számító szülőtípus kitalálója.

A pszichopedagógus jól összeszedte a vattacukor-szülőség ismertetőjegyeit, amelyek között természetesen nem csak negatívumok szerepelnek. Nézd csak!

Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – SolStock, Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top