nlc.hu
Család
100 millió forint értékű élelmiszeradomány a gyermekek változatos, magas minőségű étkeztetéséért

100 millió forint értékű élelmiszeradomány a gyermekek változatos, magas minőségű étkeztetéséért

Hazánk egészségügyi intézményeiben az étkezések színvonalának emelése egy folyamatos cél. A gyermekeket ellátó kórházakban pedig talán még nagyobb szükség van az egészséges étkezések biztosítására.


A Lidl piacvezető élelmiszeráruházként kiemelten fontosnak tarja a társadalmi felelősségvállalást, így már 2019 óta támogatja a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetben fekvő gyermekek étkeztetését. Az elmúlt 5 évben több mint 240 tonna élelmiszert juttatott el a gyermekkórházba. Az adatokat kicsit részletesebben áttekintve; a vállalat 41 tonna friss zöldség-gyümölccsel, 42 tonna friss hússal, 30 tonna felvágottal és sajttal, 42 tonna tésztával és rizzsel, valamint több, mint 88 tonna egyéb alapvető élelmiszerrel, és 43 ezer liter gyümölcslével, üdítővel járult hozzá, a kis betegek gyorsabb gyógyulásához.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője, az elmúlt évről nyilatkozott: „Összességében mintegy 62 tonna élelmiszerrel támogattuk a kórházat, amelynek harmadát a friss zöldségek és gyümölcsök, valamint a friss húsok tették ki, de a különféle felvágottakból és sajtokból is jelentős mennyiséget biztosítottunk. Ezen túlmenően 18 ezer darab joghurtot, 8 ezer bébiételt, illetve több, mint 5600 liter gyümölcslevet juttattunk el az intézmény számára.”

Az idei évben a partnerség megújítására került sor, amelynek értelmében a Lidl újabb egy évre vállalja az élelmiszeradományok eljuttatását a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványon keresztül a beteg gyermekekhez. A támogatás összegét ráadásul megemelték havi 8,5 millió forintra, így egy év alatt több, mint 100 millió forint értékű élelmiszeradomány jut a kórházi étkezések változatosabbá tételéhez. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben naponta 39-féle étel készül, hogy biztosítani tudják az ételallergiás gyermekek, szüleik és a dolgozók étkeztetését is, így a Lidl adománya valóban nagy segítséget jelent. A kórház által összeállított élelmiszerigény alapján a Lidl többek között bébiételeket, friss zöldségeket és gyümölcsöket, felvágottakat, sajtokat, joghurtokat, tésztákat, rizst, konzerveket vagy éppen üdítőket küld a gyermekkórház részére. Az adománynak köszönhetően a gyermekek számára oly fontos otthonias ízeket és ismerős finomságokat tudnak beépíteni az étkezésekbe, amelyekkel változatosabbá, egészségesebbé és magasabb minőségűvé tehetik a kórházi menüket, hozzájárulva a gyermekek gyorsabb felépüléséhez.

„A kórházi étkezések megítélésének javítása nem könnyű feladat, különösen úgy, hogy mind a szülők, mind pedig a gyerekek az otthoni ételekkel vetik azt össze. Ezzel az együttműködéssel mi az otthoni ízeket is visszahozzuk, a kórházban töltött idő alatt biztosítani tudjuk az egészséges élelmiszerek fogyasztását, következményként pedig a gyerekek javuló egészsége és táplálkozása közötti egyértelmű és világos kapcsolatot teremtjük meg” – emelte ki köszönetében Palócz Norbert gazdasági igazgató. Hozzátette továbbá, hogy a Lidl által biztosított termékek minőségében és mennyiségében is naponta járulnak hozzá a táplálkozással összefüggő betegségek kockázatának csökkentéséhez. „Hálásan köszönjük a Lidl-nek, hogy immár hatodik éve támogatja munkánkat, hogy közvetve részt vesz a betegellátásban, fontosnak tartja az egészséges gyermekkort, jó példával szolgál a gyermekek táplálkozásának élvezetesebbé és egészségesebbé tételéhez” – köszönte meg a gyermekkórház nevében az igazgató.

 

Az idén 20 éves Lidl Magyarország számára a társadalmi felelősségvállalás a működési folyamatokon átívelő stratégiai elem, kezdeményezéseivel igyekszik értéket teremteni. A vállalat szívügyének tekinti a magyar családok támogatását, ezért társadalmi felelősségvállalási programja elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekre és családjaikra fókuszál és több karitatív partnerszervezetén keresztül segíti őket. A felajánlott adományok a országszerte nyújtanak segítséget a nélkülöző családoknak többek között élelmiszerek, ruhaneműk és különféle használati tárgyak formájában.

Ezen túlmenően a vállalat nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerpazarlás visszaszorítására, az értékesítésből kivont, de fogyasztásra alkalmas élelmiszerekkel pedig partnereinek közreműködésével havonta több tízezer rászoruló élelmezéséhez járul hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top