„Mintha egy vadidegen gyerekét bébiszittelném” – megbánta az örökbefogadást, a neten vallott az összetört nő

Esvé | 2024. Szeptember 23.
A névtelenséget kérő háromgyerekes anya úgy érzi, annak idején elhamarkodta a döntést.

„Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy nagyon szeretem a nagyobbik lányomat” – írja a Redditen közzétett vallomásában az az amerikai édesanya, aki könnyíteni szeretett volna a lelkén, ezért döntött végül úgy, hogy posztot tesz közzé a közösség oldalon.

Ahogy ebből a posztból kiderül, a névtelenséget kérő nő már azelőtt tudott arról, hogy nehézségei lesznek majd a gyerekvállalással, hogy egyáltalán elkezdett volna próbálkozni a férjével.

A nőgyógyászom már évekkel a fiam születése előtt közölte, hogy készüljünk fel arra, hogy nem lesz könnyű dolgunk. És valóban; hiába próbálkoztunk kitartóan, végül mesterséges megtermékenyítéssel tudtam teherbe esni.

Az édesanya azt mondja, miután a családjukban felmerült a testvér gondolata, férjével az örökbefogadás mellett döntöttek. „Nem akartunk másodszor is keresztül menni azon a tortúrán, amin az első alkalommal végigmentünk” – magyarázta posztjában, majd hozzátette, a mesterséges megtermékenyítés folyamata nem csak lelkileg, de anyagilag is megviselte mindkettőjüket.

Végül egy gyönyörű kislányt fogadtunk örökbe, akinek a szülei egyszerűen túl fiatalok voltak ahhoz, hogy maguk gondoskodjanak a gyermekükről. Mikor kitöltöttük a papírokat – emlékszem, megígértem a szülőknek, hogy sajátomként fogom szeretni és nevelni a gyermeküket

– idézi fel az anya, majd hozzáteszi, dacára annak, amit ígért, sosem érezte azt a szoros kötődést a kislánnyal, mint a vérszerinti kisfiával.

„Rettenetesen érzem magam emiatt, de azt kell mondjam, sosem éreztem sajátomnak ezt a gyereket. Mintha csak valaki más babáját bébiszitteltem volna mindig is” – magyarázza, majd hozzáteszi, az utóbbi 15 évben időről-időre megpróbálta rákényszeríteni magát, hogy ugyanazt a mély kötődést érezze, de egyszerűen képtelen volt rá. 4 évvel ezelőtt aztán teljesen megváltozott az életük.

Ahogy a poszt folytatásából kiderül, az anya váratlanul – és teljesen természetes úton – ismét teherbe esett – egy kislánnyal. Leírja, a terhesség alatt teljesen megvadultak a hormonjai, ami tovább nehezítette az amúgy sem könnyű kapcsolatát az örökbefogadott lányával.

Egy szó mint száz, elkezdtem őt »utálni«, mert arra emlékeztetett, hogy ha vártam volna pár évet türelemmel, egyáltalán nem lett volna szükség az örökbefogadásra.

„Tudom, hogy szívtelennek hangzik, de a mai eszemmel már úgy látom, óriási hiba és elhamarkodott döntés volt az örökbefogadás. Hiába szeretem őt nagyon, sajnos nem azzal az intenzitással szeretem, mint a vérszerinti gyerekeimet, és ezért szívből gyűlölöm saját magamat. Úgy érzem, cserbenhagytam őt és nem csak őt, de a szüleit is, akiknek megígértem, hogy a sajátomként szeretem majd a kislányukat” – zárta posztját a nő, akit a hozzászólásokban többen is felelőtlennek neveztek.

„Mindenképp menj el terápiára és drukkolj, hogy az örökbefogadott lányod, ne tudja meg, hogy érzel iránta” – írta a poszt alatt az egyik kommentelő, mire egy másik azzal válaszolt, hogy díjazza a nő őszinteségét ebben a nehéz helyzetben. Egy harmadik kommentelő azt írta, szerinte szomorú, ami a családban történik, de a tapasztalat azt mutatja, hogy időről-időre előfordul, hogy valaki a legjobb szándéka ellenére is képtelen megszeretni a rábízott gyereket.

Bízz abban, hogy a lányod ebből semmit sem vett észre és hogy ez így is marad.

Exit mobile version