Megszüntették a nyomozást a tápszertől megfulladt hét hónapos kisfiú ügyében

S. Z. | 2024. Szeptember 24.
Az orvosszakértő szerint a nevelőszülők nem hibáztak, amikor a kisfiú megfulladt a tápszertől.

Gyanúsítás nélkül megszüntették a nyomozást annak a hét hónapos, nevelőszülőknél elhelyezett kisfiúnak az ügyében, aki február elején fulladt meg Tarnaörsön – tudta meg a 24.hu.

Információik szerint az orvosszakértő megállapította: nincs semmi jele annak, hogy a több gyermeket nevelő szülők hibáztak volna, amikor a visszabüfizett tápszertől a gyerek megfulladt. Megfelelően gondoskodtak a kisfiúról, és azonnal mentők hívtak hozzá.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság senkit sem hallgatott ki gyanúsítottként a történtek után, és már a felderítési szakban megszüntető határozatot hozott, mivel nem volt megállapítható bűncselekemény elkövetése. Mivel panaszt nem nyújtottak be, a döntés jogerőre emelkedett.

Fotó: Getty Images

A tragédia azután történt, hogy a nevelőanya tápszerrel megetette a csecsemőt, majd betette a picit az ágyába, és kikísért egy vendéget. Mire visszaért a házba, a kisfiú megfulladt.

A nevelőapa megpróbálta újraéleszteni a babát, mentőt hívtak, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de a baba életét már nem lehetett megmenteni.

Exit mobile version