nlc.hu
Család
Sváby András vallomása: "Péterfy Bori volt életem első szerelme"

Sváby András vallomása: “Péterfy Bori volt életem első nagy szerelme”

Hamarosan képernyőre kerül Sváby András legújabb műsora, azonban az adásba kerülés előtt a maga a műsorvezető is kipróbálta az új formátumát.

Október 7-én indul a VIASAT3-on Sváby András műsorvezetésével az Útközben elmeséled. A road movie elemekkel tűzdelt talkshow nemcsak Magyarország tájaira kalauzolja el nézőit, de rengeteg izgalmat is tartogat: Sváby András és meghívott sztárvendége a modern technikát hátrahagyva lakókautóba ül, és kétnapos utazásra indul, ahol a kalandok mellett a baráti beszélgetéseké lesz a főszerep.

Fotó: RTL / Sajtóklub

Fotó: RTL / Sajtóklub

A műsorvezető vendégei Alföldi Róbert, Geszti Péter, Falusi Mariann, Kajdi Csaba Cyla, Lakatos László, Rubint Réka, Szabó Győző és Szilágyi Liliána lesznek, és már az is kiderült, hogy a hétfői adásban elsőként Szabó Győzőt láthatjuk majd, akit egészen szülőfalujáig, Nyírbátorig visz le a műsorvezető, annak ellenére, hogy a színész megfogadta, soha többet nem tér oda vissza.

A műsorban a kutyák szerelmesei is megtalálják a maguknak való elemet, a műsorban ugyanis András kutyusa, Karcsika is kiemelt szerepet kap, aki András elmondása szerint sokszor pont a legnehezebb pillanatokban nyújtott lelki támogatást vendégeinek.

Fordult a kocka

A műsorgyártó stáb úgy gondolta, hogy Andrásnak is meg kell tapasztalnia, milyen a lakóautó anyósülésén, ezért megbeszélték Magyarósi Csabával, hogy vigye el őt egy fordított Útközben elmeséled napra. Itt tehát nem András lesz a kérdező és a házigazda, hanem ő maga lesz a vendég. Miközben pedig beszélgetnek, rengeteg tudnivalót is elárul a hamarosan képernyőre kerülő műsorról.

Dunabogdány felé tartva a műsorvezető már el is hintett néhány részletet a műsorról, köztük azt is, hogy bizony voltak olyan vendégei is a forgatások során, akikhez egyáltalán nem volt kedve, ugyanis nem ismerte őket, nem nagyon tudott róluk semmit. Illetve azt gondolta, hogy a személyiségük sem annyira érdekli. Végül azonban kiderült, hogy jó döntés volt meghívni a műsorába ezeket a sztárokat is, ugyanis szinte az első pillanatban megtalálták már egymással a közös hangot.

András azt is megvallotta magáról, hogy bár kezdő lélekbúvár, mégis jó dolgokat “ki tudott cibálni” az emberekből, így izgalmas pillanatokból egy percig sem lesz hiány a hétfőn debütáló műsorban. 

Fotó: : VIASAT3/Udvardi Attila

Fotó: : VIASAT3/Udvardi Attila

Magánéletéről is mesélt

András amellett, hogy megosztotta új műsora titkos részleteit, ebéd közben arról is beszélt Csabával, hogy hogyan viszonyul a saját korához: 

“Én nem örülök neki, hogy már 57 éves vagyok. Nem jó érzés nekem. Nem érzem magam annyinak, a gyerekeim társaságában is ugyanolyan jól érzem magam, mint a saját generációmmal. A tudat meg a szám zavar benne, mert előbb-utóbb már be fog következni számomra is az a kor, amikor az ember elkezd rohamosan öregedni. És én különben is egy kicsit úgy gondolkodom magamról mint a kutyák, hogy kimarad a felnőtt kor, hogy vannak a gyerek kutyák meg az öregedő kutyák. És én nagyon félek attól, hogy egyszer csak jön egy kattanás és jön a 60-70-72 és az ember egy pillanat alatt az ember nagyon öreg bácsivá válik. Ezt pedig most még nemigen tudom elképzelni, de egy karnyújtásnyira vagyok tőle, így hát kell ezzel egy kicsit törődnöm.” – árulta el a műsorvezető, akinek az ötvenes évei elején még egy új fejezet is kezdődött az életében, hiszen megszületett harmadik fia, Milán.

Ebéd után Sváby András édesapja műtermének házát és régi házukat is megmutatta távolról a kameráknak. Beszélni azonban fájó volt számára, ugyanis nehezen érinti, hogy szülei már élnek. Utoljára akkor járt a környéken, amikor édesapja meghalt.

“Én nagyok az a típus, aki így visszamegy helyszínekre. Ezt a Duna-szakaszt én tényleg úgy ismerem, mint a tenyeremet. Mi itt úsztunk át minden nap a Dunán többször is” – mondta a műsorvezető, majd megmutatta kedvenc régi palacsintázóját, vele együtt a kocsmát is, ahol az első sörét elfogyasztotta. A legnagyobb meglepetést azonban ezek után árulta el, miszerint az első nagy szerelme is itt lakott, méghozzá Péterfy Bori személyében.

“Nagyon szép, egyenesen gyönyörű lány volt. De kicsi gyerekek voltunk még ekkor.” – vallotta meg mosolyogva a műsorvezető.

Minden a múltra emlékezteti

A hely körbejárása közben Andrást az is megérintette, hogy éppen egy olyan jelenetet látott a vízparton, amelyet egykoron édesapja is lefestett. A műsorvezető elárulta, hogy szinte csak édesapja festményei lógnak a falán, az azonban sosem volt a tervei között, hogy esetlegesen megtartsa az itteni házat. Sőt, azt is elárulta, hogy édesapja sem járt vissza már szívesen, miután meghalt az édesanyja, hiába nem volt tökéletes a házasságuk.

“Nem volt egy mintaházasság. Sokat veszekedtek. Nem úgy emlékszem vissza a gyerekkoromra, mint egy harmonikus családi gyerekkor, ahol mindig minden klappolt. Gyakorta óriási veszekedések és üvöltözések voltak. De azt gondolom, hogy szerették egymást a maguk módján. Apámnak meg kellett öregednie ahhoz, hogy szentimentálissá váljon. Nagyon sok mindent nem beszéltünk így ki egymással… Sokszor eszembe jut, hogy tudnék még neki mit mondani…

Ott voltam mellette, amikor már nem volt a tudatánál és simogattam. És akkor mondogattam neki olyan dolgokat, amiket vagy hallott, vagy nem. De nem mondtam még neki korábban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top