nlc.hu
Család
Gyerekkel, félmeztelenül rohant be egy Lidl-be

Gyerekével a karján, félmeztelenül menekült be egy Lidl-be

Nyomós oka volt rá.

Egy, láthatóan megsérült, sokkos állapotban lévő félmeztelen nő – kisgyerekkel a karján – rohant be a szlovákiai Dunaszerdahely egyik Lidl áruházába, hogy segítséget kérjen – számolt be a parameter.sk.

Kiderült, a 32 éves, vietnami származású nőt a párja bántalmazta. Állítólag erőszakkal tartotta otthon és fegyverrel fenyegette, mondván, lelövi, ha rendőrt hív.

A kétségbeesett nő minden bizonnyal egy óvatlan pillanatban el tudott otthonról szökni. Annyira sietve menekült el a lakásból, hogy még azzal se törődött, hogy nincs rajta cipő. Rögtön beszaladt az útjába eső első helyre segítséget kérni.

Az erőszakoskodó párját letartóztatták, eljárás indult ellene kapcsolati erőszak gyanúja miatt.

Nemrég idehaza is előfordult egy hasonló eset, akkor is egy boltban kért segítséget egy bántalmazott nő. Mivel éppen a bántalmazója társaságában volt, néma segélykiáltást adott le a kaposvári ruhaboltban. Kisírt szemekkel az egyik eladó felé nézett, majd azt a nemzetközileg elismert kézjelet mutatta (a tenyérhez simuló hüvelykujjra rácsukódik a kéz négy másik ujja), ami azt jelzi, hogy bántalmazzák. Az eladónő felismerte a jelzést (a TikTok-ról jegyezte meg ezt a kézjelet), és amint észrevette, rögtön hívta a rendőrséget. 

Kiemelt fotó: illusztráció; Matt Cardy/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top