Ez vár most a pedofilra, akit összefüggésbe hoztak a Madeleine McCann-üggyel

Vad Rózsa | 2024. Október 09.
A 47 éves Christian Brückner német bíróság előtt áll, nemi erőszak és gyerekmolesztálás miatt, az ítélete nagyon nem mindegy a Madeleine McCann ügyében nyomozók számára.

A 47 éves, büntetett előéletű pedofil Christian Brückner szerdán állt a braunschweigi bíróság elé, azzal a váddal, hogy Portugália Algarve régiójában nőket erőszakolt meg és gyerekeknek mutogatta magát. Ezek a vádak nem függenek össze Madeleine McCann 2007-ben történt eltűnésével – a vádlott pedig határozottan tagadja, hogy köze lett volna hozzá.

Brückner nyolc hónapos tárgyalása során végig hallgatott,

szerdán bíró kérdésére, hogy szeretne-e valamit mondani, halkan azt felelte: „Nem, nem szeretnék.” Az ügyben holnap hoznak ítéletet – írja a Mirror.

Az ügyészek a múlt héten 15 év börtönt kértek a vádlottra, a bíró azonban még júliusban úgy ítélte meg, hogy az ellene szóló bizonyítékok elégtelenek, ami alapján fel is menthetik. Az ügyészek Helge Busching bizonyítékaira támaszkodtak, aki azt állítja, hogy látott olyan videókat Brücknerről, amiben két nőt erőszakol meg.

Busching azt is jelezte a rendőrségnek, hogy a német pedofilnak mendemondák szerint köze volt Madeleine eltűnéséhez. Amikor egy spanyol bárban szóba került köztük a dolog, a pedofil állítólag annyit mondott neki, hogy „nem sikoltott”.

Christian Brückner védője záró beszédében hazugnak és fontoskodónak bélyegezte Buschingot. „Egyáltalán nincs bizonyíték arra, amit mondott. Megvezette az ügyészeket” – mondta, miközben ügyfele mozdulatlanul ült mellette. A védő szerint a Madeleine-ügy és a Brückner iránti, világméretű érdeklődés „ködként ülte meg” a tárgyalást. A rendőrségi nyomozást „amatőrnek” mondta, „megdöbbentette” a nyomozók hanyag munkája, hiszen a Brückner videóján szereplő

két állítólagos nemi erőszak áldozatait soha nem találták meg.

„Mennyire valószínű, hogy azok, akik így szenvedtek, nem tettek volna feljelentést? A hatóságok komoly erőfeszítéseket tettek felkutatásukra, de semmit sem találtak” – érvelt.

Brückner jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti, amiért megerőszakolt egy amerikai nyugdíjast a portugál üdülőhelyen. Sokak szerint azonban 2007 májusában Praia da Luzban elrabolta és megölte a hároméves Madeleine-t is.

űHa Brücknert most felmentik, jövőre szabadul – ami rémálom lenne a Madeleine McCann ügy nyomozói számára. Akik – úgy tűnik – nem kerültek közelebb annak bizonyításához, hogy ő állt a lányka eltűnése mögött – miközben

állítják, hogy bizonyítékuk van annak halálára.

Az ügyészek felmentő ítélet esetén várhatóan fellebbeznek. Brücknert azzal vádolják, hogy 2000 és 2017 között súlyos bűncselekményeket követett el Algarve vidékén.

Többek közt az ír Hazel Behan megerőszakolását is rovására írják, akit 2004-ben, Praia da Rocha-i lakásában támadták meg. Emellett egy fiatal lány és egy idős nő elleni erőszak gyanúsítottja is, ráadásul gyerekek elleni szexuális bűncselekmény ügyében is szóba került a neve.

2007 áprilisában állítólag egy német lánynak mutogatta magát a tengerparton, 2017-ben pedig egy 11 éves gyermek előtt követhetett el szeméremsértést.

Exit mobile version