nlc.hu
Család

Madeleine McCann eltűnésének fő gyanúsítottja

Újra vádat emelhetnek a Madeleine McCann eltűnése miatt gyanúsított férfi ellen

A szexuális bűnöző Christian Brückner jelenleg is hét éves börtönbüntetését tölti.

A 2007-ben, Portugáliában eltűnt angol kislány, Madeleine McCann feltételezett elrablója és gyilkosa, Christian Brückner újabb tárgyalás  elébe néz. A szexuális ragadozót többrendbeli nemi erőszak mellett két, 2000 és 2017 között, gyermekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel vádolják – írja a hvg.

Újra vádat emelhetnek a Madeleine McCann eltűnése miatt gyanúsított férfi ellen

A tárgyalást szinte azonnal felfüggesztették,

mert a védelem szerint az ügy laikus bírája elfogult lehet. A bíróság egy hétig gondolkodik, hogy elvegye-e az ügyet a laikus bírótól annak Twitter-üzenetei miatt, amikben állítólag Jair Bolsonaro volt brazil elnök és egy állatkínzó megölésére szólított fel. A védők szerint, mivel a bíró gyermekpszichológus, szintén felmerülhet vele szemben az elfogultság kérdése, hiszen gyermekek ellen elkövetett erőszak a vád.

A vádakra Brücknernek az alsó-szászországi Braunschweig bíróságán kell felelnie. Egy 72 éves amerikai nő algarvei otthonában való megerőszakolása mellett egy 14 éves lány szexuális zaklatásával és egy fiatal nő 2004-es megerőszakolásával is vádolják. Brückner a vád szerint

videóra vette a fiatal nő megerőszakolását.

A hétéves börtönbüntetését töltő bűnözővel kapcsolatban a német rendőrség már 2020-ban valószínűsítette, hogy a brit kislány meghalt, Brücknernek pedig köze van az eltűnéséhez, de máig nem emeltek vádat ellene. Madeleine McCann néhány nappal negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án, egy családi nyaralás során tűnt el Praia da Luz egyik resortjának szobájából, miközben szülei a szobától pár méterre vacsoráztak barátaikkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top