nlc.hu
Aktuális

Portugáliai víztározót kutatnak a rendőrök Madeleine McCann ügyében

Újabb fejlemény Madeleine McCann ügyében, egy víztározónál kutatnak a rendőrök

Korábban járt itt a német férfi, akit meggyanúsítottak a kislány eltűnésének ügyében.

A hatóságok egy új helyszínen indítottak vizsgálatot Madeleine McCann ügyében. A kislány 16 éve tűnt el egy családi nyaralás alatt egy portugáliai üdülőhelyről, és azóta sem sikerült a nyomára bukkanni. 

A német rendőrség kérésre kutatást az Arade folyón gáttal kialakított víztározónál végzik, ez 50 kilométer található Madeleine McCann eltűnésének helyszínétől. Ez lesz az első ilyen jellegű nagyszabású művelet 2014 júniusa óta, amikor is a brit rendőrség engedélyt kapott arra, hogy Praia da Luzban, az eltűnés helyszínén holttestek felderítésére kiképzett kutyák és talajradar segítségével ásatásokat végezzen.

Madeleine McCann szülei 2007-ben

Madeleine szülei, Kate és Gerry McCann 2007-ben. (Fotó: Abdelhak Senna/AFP)

A kutatás egyes források szerint kedden kezdődik, de hatóságok már hétfőn megkezdik a víztározóhoz vezető utak lezárását. A Silves városához közeli víztározóban állítólag korábban megfordult az a német férfi, akit 2020-ban neveztek meg gyanúsítottként Madeleine McCann elrablásának az ügyében.

A kislány eltűnése miatt a mai napig nem emeltek vádat a férfi ellen, korábban az ügyvédjén keresztül ő is tagadta, hogy köze a gyermek meggyilkolásához. Christian B.-t jelenleg 2022 őszén több szexuális bűncselekmény elkövetésével is vádolta  meg egy német ügyészség, és jelenleg is börtönben van, miután megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt ugyanabban a portugáliai térségben, ahonnan Madeleine McCann eltűnt,.

Madeleine McCannt, akinek múlt pénteken lett volna a huszadik születésnapja, eltűnése óta Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.

(Telex/Infostart)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top