nlc.hu
Életmód

Megvádolták a Madeleine-ügy fő gyanúsítottját

Szexuális bűncselekményekkel vádolták meg Németországban a Madeleine-ügy fő gyanúsítottját

A mostani vádaknak azonban nincsen köze a brit kislány 2007-es eltünéséhez.

Több szexuális bűncselekmény elkövetésével is megvádolta egy német ügyészség azt a Christian Brücknert, akit két évvel ezelőtt neveztek meg gyanúsítottként Madeleine McCann elrablásának az ügyében. Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2000 és 2017 között követhette el a bűncselekményeket Portugáliában, és azt is hozzátették, hogy a mostani vádaknak nincs köze a Madeleine-ügyhöz – írta a Sky News-ra hivatkozva a Telex.

A német férfi a spanyol Olive Press cikke szerint valamikor jövő tavasszal, legkésőbb nyár elején állhat bíróság elé a mostani vádak miatt, és azt is hozzátették, hogy nemsokára a Madeleine-ügyben is vádat emelhetnek ellene. Portugáliában áprilisban nyilvánítottak hivatalosan is gyanúsítottnak egy német férfit a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann eltűnésének ügyében, és bár a hatóságok akkor nem nevezték meg Christian B.-t, a brit sajtó az első pillanattól fogva biztosra vette, hogy róla van szó.

Christian B. bűnügyi fotója.

(Fotó: ITALIAN CARABINIERI PRESS OFFICE / AFP)

A férfit akkor nem vádolták meg, és határozottan tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz. Hans Christian Wolters német ügyész viszont már tavaly májusban arról tájékoztatta a brit bulvárlapot, a Sunt, hogy fontos, erős új bizonyítékok kerültek az ügyészség kezébe Madeleine McCann elrablásának az ügyében. Hogy pontosan milyen bizonyítékokról volt szó, azt az ügyész nem közölte, de a mostani vádak, illetve a további vádakról szóló beszámolók alapján nincs kizárva, hogy hamarosan a Madeleine-ügyben is vádat emelhetnek ellene.

Mint ismert,  a 3 éves Madeleine McCann 2007-ben tűnt el és ügye a 2000-es évek egyik legnagyobb bűnügyi rejtélyének számít. A brit állampolgárságú McCann egy portugáliai nyaraláson, a család apartmanjából tűnt el, miközben a szülők barátaikkal egy 120 méterre levő étteremben vacsoráztak. Az emberrablást gyanító portugál rendőrség előbb egy, Praia da Luz üdülővárosban élő brit férfit gyanúsított meg, majd még 2007 szeptemberében a szülőkre terelődött a gyanú, őket már gyilkossággal gyanúsították, ám egy év után ejtették a vádat.

Az ügyben 2020-ban, tizenhárom év után került elő újabb gyanúsított, a fentebb emlegetett német Christian Brückner, aki az eltűnés idején Portugáliában, Praia da Luz környékén tartózkodott. A nyomozók biztosan tudják, hogy a férfi egy-másfél órával a gyerek eltűnése előtt az apartman közelében tartózkodott. Christian Brückner egyébként korábban, az ügyvédjén keresztül tagadta, hogy köze lenne a kislány meggyilkolásához.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top