Aktuális

A 11 éve eltűnt Madeleine szülei szerint lehetetlen, hogy a kislány maga kószált volna el

Nevetségesnek és sértőnek találják a feltételezést. Meggyőződésük szerint a kislányt emberrablók vitték el a portugáliai apartmanból.

Nevetségesnek és sértőnek találják a 2007-ben eltűnt kislány, Madeleine McCann szülei a feltételezést, miszerint lányuk egész egyszerűen elkószált a lakásból, miközben ők étteremben voltak a barátaikkal – írja a The Sun.

Az elmúlt évtized egyik leghírhedtebb eltűnésének részletei közismertek: a hároméves kislány 2007. május 3-án, nem sokkal a negyedik születésnapja előtt tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. A szülők egy 55 méterre lévő étteremben ettek, ezalatt a kislányt egy földszinti hálószobában hagyták testvéreivel, egy kétéves ikerpárral. A nyomozásra eddig 11,75 millió fontot, azaz csaknem 4,5 milliárd forintot költöttek a brit hatóságok, de a kislányt így sem sikerült megtalálni.

A portugál rendőrség már korábban is felvetette, hogy Madeleine esetleg maga kószált el az apartmanból, a hírek szerint pedig a nyomozók újra vizsgálják ezt az eshetőséget. A szülők, Kate és Gerry McCann szerint azonban ez lehetetlen, hiszen a gyerekszobában nyitva volt egy nehéz redőny, amelyet ők leengedve hagytak. Szerintük a hároméves kislány ezt nem nyithatta ki. A szülők meggyőződése, hogy a kislányt emberrablók vitték el az apartmanból.

A Scotland Yard a hírek szerint két új nyomot is vizsgál az ügyben. A nyomozás további 150 ezer fontos támogatást kapott, így jövő tavaszig mindenképpen folytatódhat. A szülők szerint ez azt jelenti, hogy még nem veszett el minden remény a több mint tízéves ügyben.

FRANCISCO LEONG / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top