Aktuális

Madeleine McCann meghalt – egy német ügyész bizonyítékai szerint

A brit kislány 13 évvel ezelőtt tűnt el egy portugál üdülőhelyről.

Közel másfél évtized után derülhet fény a XXI. század talán legismertebb gyerekrablásának hátterére. A brit Madeleine McCann mindössze három éves volt, amikor szülei 2007-ben nyaralni vitték testvéreivel és a család barátaival a portugál Praia da Luz tengerparti turistaparadicsomba.

A család és barátaik rendszeresen az Ocean Club nevű étteremben vacsoráztak, amely a szállásuktól körülbelül 60 méterre található, hogy az esti beszélgetés közben könnyen rá tudjanak nézni a szállodai szobában alvó gyerekekre. Ez is történt minden este, egészen 2007. május 3-ig. Aznap a kislány anyján, Kate McCann-en volt a sor, hogy este tíz óra körül ránézzen a gyerekekre. Azonban amikor a terasz ajtaján keresztül belépett az apartmanba, Madeleine ágyát üresen találta.

Madeleine McCann meghalt, egy német ügyész szerint

Madeleine McCann három éves volt 2007-es eltűnése idején (Fotó: Getty Images)

Az eset egész Európát felkavarta, a szülők pedig azóta sem adták fel a harcot, hogy lányukat megtalálják, mindeddig hiába. Most azonban, a Sky News értesülései szerint lezárulhat az ügy, miután

Hans Christian Wolters német ügyész levelet küldött a kislány szüleinek, amely szerint

konkrét bizonyíték van a kezében, amely szerint Madeleine McCann meghalt.

A hírcsatorna információi szerint az ügyész egyelőre nem hozza nyilvánosságra, hogy mi is ez a konkrét bizonyíték, mivel szerinte ez befolyásolná a gyanúsított elkövetővel szembeni nyomozást. A McCann-ügyben több gyanúsított neve is felmerült a korábbi vizsgálatok során, sőt, maguk a McCann-szülők is gyanúba keveredtek, ám végül sikerült tisztázni őket. Egyre erősebbnek tűnik azonban a konszenzus, amely szerint az elkövető egy német férfi Christian Brückner lehet. A férfi jelenleg nemi erőszak és droghasználat miatt kirótt börtönbüntetését tölti egy Hamburg melletti büntetésvégrehajtási intézményben.

Ez a férfi lehet Madeleine McCann gyilkosa

A milánói rendőrség felvétele Christian Brücknerről, Madeleine McCann feltételezett gyilkosáról (Fotó: Getty Images)

Brücknert egyelőre még nem hallgatták ki Madeleine McCann ügyében. Korábbi hírekből az derült ki, hogy a férfi 17 éves korában molesztált egy hat éves kislányt, amelyért két éves börtönbüntetést kapott. Ennek letöltését követően Portugáliába költözött. Két évvel Madeleine McCann eltűnése előtt megerőszakolt egy 72 éves amerikai turistát, a kislány eltűnésekor pedig egy a helyszíntől fél órára lévő házat bérelt, ahonnan gyalogos ösvény vezetett a tengerparti üdülőhelyre, ahol a McCann család tartózkodott. Brücknert egy német bíróság 2016-ban bűnösnek találta egy gyerek (feltehetően a 2015-ben eltűnt Inga Gehricke) megerőszakolásában, de gyerekpornó-képeket is találtak a birtokában.

Hans Christian Wolters a brit Daily Mail bulvárlap szerint egyelőre még nem osztotta meg a bizonyítékot a Scotland Yarddal, sem az ügyben szintén vizsgálódó portugál rendőrséggel.

„Végig világosan fogalmaztunk: egy gyilkossági ügyben nyomozunk és megvannak a bizonyítékaink” – nyilatkozta Wolters a lapnak. „Megértjük a szülők fájdalmát és tisztában vagyunk vele, hogy le szeretnék zárni az ügyet, de ők is jobban járnak, ha az ügynek egyértelmű megoldása születik.”

A McCann-szülők múlt héten, ügyvédjükön keresztül szólították fel Wolterst, hogy áruljon el nekik mindent, amit tud. Eközben a Praia de Luz-t magába foglaló Lagos polgármestere, Hugo Pereira Christian Brückner lehetséges bűntársait szólította fel rá, hogy most tegyék félre a rendőrséggel szembeni fenntartásaikat és szolgáltassanak további részleteket az üggyel kapcsolatban.

További cikkeink Madeleine McCann eltűnésével kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top