Aktuális

Elaltathatják az ötvöskónyi kisfiúra támadó pitbullokat

Ha a gazdájuk záros határidőn belül nem megy el értük.

Többször is beszámoltunk már róla, hogy a Somogy megyei Ötvöskónyiban január közepén pitbullok támadtak egy Kertész Gábor nevű 13 éves fiúra, aki éppen az óvodába kísérte el 3 éves kishúgát, Vikit. Gábor a testével védte Vikit, aki így el tudott szaladni, hogy segítséget kérjen.

A fiút végül válságos állapotban szállították kórházba, életmentő műtétek egész során esett át. Végül öt hét után engedték haza nehéz körülmények között élő családjához, akiket olvasóink számos adománnyal segítettek. Gábor jelenleg járókerettel jár, és bár a körülményekhez mérten jól van, nagyon megviselték a történtek.

A Sonline most arról számolt be, hogy a gyerekekre támadó három pitbullt elaltathatják. Az állatokat – melyeket időközben veszélyesnek nyilvánítottak – jelenleg a marcali-horvátkúti sintértelepen tartják, ha pedig a gazdájuk záros határidőn belül nem jelentkezik értük, el fogják altatni őket. Ha mégis értük jönne a gazda, akkor a veszélyes kutyák tartási kötelezettségeinek kell majd megfelelnie.

Ha a tulajdonos elhozza a három ebet, ivartalanítania kell, és úgy kell tartania, ahogy azt a veszélyes kutyák esetében előírják, s mindezt a járási főállatorvos ellenőrzi. Amennyiben ezeket a kötelezettségeit elmulasztja, akkor szintén elaltatják a kutyákat. A kéthetes határidő hamarosan lejár, de tudomásunk szerint nem jelentkezett még a tulajdonos az ebekért

– mondta a megyei hírportálnak Varga Katalin, Ötvöskónyi jegyzője.

A rendőrség eközben továbbra is vizsgálja, hogy megállapítható-e a tulajdonos mulasztása és felelőssége a kutyatámadás ügyében.

Kiemelt kép: Bátori Marcell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top