nlc.hu
Család

16 éve tűnt el Madeleine McCann

Szívszorító nyilatkozatot tettek közzé Madeleine McCann eltűnésének 16. évfordulóján a szülők

Ma 16 éve, hogy eltűnt Kate és Gerry McCann kislánya, Madeleine. A kislány eltűnésének évfordulóján imavirrasztást tartanak, illetve a család egy verssel is megemlékezett lányuk elvesztéséről. A német rendőrség továbbra is nyomoz az üggyel kapcsolatban.

Kate és Gerry McCann szívszorító nyilatkozatot tett közzé lányuk eltűnésének évfordulóján. Kislányuk Madeleine mindössze három éves volt, amikor 2007. május 3-án eltűnt a család nyaralójából Portugáliában. Az eset óta már eltelt 16 év, de még mindig nem született eredmény az üggyel kapcsolatban. A szülei reménykednek abban, hogy megtalálják lányukat. 

Kislány egy macival

Kislány egy macival
Fotó: Getty Images

Facebook-oldaluk az “Official Find Madeleine Campaign” névre hallgat, azaz “Találjuk meg Madeleine-t”. Az évforduló alkalmával közzétett nyilatkozatban elmondták, hogy nehezen tudják kifejezni az eltűnt lányuk miatt érzett fájdalmat, hiszen még mindig rettenetesen hiányzik számukra. A nyilatkozat mellett pedig egy verssel emlékeztek meg lányuk elvesztésének évfordulójáról, illetve a mai napon virrasztást is tartanak.

.

A nyomozás először akkor vett nagy fordulatot, amikor az ügyészek Christian Brücknert nevezték meg első számú gyanúsítottnak. A német férfi előélete nem tiszta, ugyanis már korábban elítélték fiatal lányok ellen elkövetett bűncselekményért, és ismert betörő is volt. Brückner tizenéves korában költözött Portugáliába, és a kislány eltűnésének idején éppen a Praia da Luzhoz közeli tanyán élt, ahol a család is tartózkodott. A német rendőrség továbbra is folytatja a nyomozást az ügyben, illetve újabb bizonyítékokat is találtak a férfi furgonjában, amik összekapcsolják az üggyel. A férfi jelenleg is a börtönbüntetését tölti egy idős nő megerőszakolása miatt. 

(Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top