Két évig rossz szagra panaszkodott, horrorisztikus oka volt

F.C. | 2024. Október 12.
Végül már orvoshoz vitték a szülők a gyereküket. Jól tették!

Egy 7 éves kínai kisfiú két éven át folyamatosan rossz szagra panaszkodott. Hiába mondogatta ezt a szüleinek, nem tudtak rájönni, mi okozhatja. Mivel nem igazán tudta „leírni” a kellemetlen szag jellegét, a szülők sokáig nem is fordítottak figyelmet a gyerekük problémájára. Az utóbbi hetekben azonban egyre gyakoribbá váltak a kisfiú panaszai, ezért a szülők úgy döntöttek, hogy orvoshoz viszik.

A vizsgálat során a szakember egy apró, fekete dolgot talált a gyerek bal orrlyukában. Ezt a CT-vizsgálat is megerősítette.

A rejtélyes tárgyat nem sikerült rögtön azonosítani, és olyan magasan volt az orrüregében, hogy az orvosok attól tartottak, komoly károkat okozhatnak, miközben megpróbálják kiszedni. Az sem volt megoldás, hogy a fiú orrában hagyján, mivel úgy tűnt, genny veszi körül, azaz fertőzést okozott. A szülők beleegyeztek abba, hogy egy fül-orr-gégész szakember megműtse a fiukat.

Az orvos három különböző eszközzel is próbálkozott, mire végül sikerült kiszedni az idegen, fekete tárgyat a gyerek orrából. Több rétegben orrváladék és rászáradt genny borította, így először senki sem tudta beazonosítani, mi lehet az, de miután megtisztították, az orvosok rájöttek, hogy az valójában egy fémcsavar.

A kisfiú azóta már teljesen felépült, és immár nem érez folyamatosan rossz szagot.

Az orvosok arra figyelmeztettek, hogy könnyen beszorulhatnak apró tárgyak a kisgyerekek orrába, és a szülő mindenképpen gyanakodjon erre, ha rendellenes orrfújást vagy esetleg bizarr szagú, sűrű orrváladékot észlelnének a gyereküknél. Azt azonban elismerik a szakemberek, hogy az ilyen tárgyakat általában már a beszorulást követő órákban vagy napokon belül felfedezik, és nagyon ritka az, hogy ilyen sokáig benne ragad.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version