nlc.hu
Életmód

Egy fog nőtt az orrában

Alig kapott levegőt, mert egy fog nőtt az orrában

Nem akarta elhinni a páciens, hogy egy fog nő az orrában, és azért nem kap levegőt.
Egy férfi orra közelről

Egy New York-i férfi nehéz légzés miatt fordult orvoshoz, ám amikor megvizsgálták, nagyon meglepődött a diagnózison: egy fog nőtt az orrában, azért nem kapott rendesen levegőt.

Az esetről Sagar Khanna és Michael Turner, a New York-i Mount Sinai Health System kórház sebészei számoltak be a New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban. Mint írják, a 38 éves férfi arra panaszkodott, hogy évek óta gondot okoz neki a légzés a jobb orrlyukán keresztül.

Az orvosok megállapították, hogy a páciensnek orrsövényferdülése van, amikor az orrjáratok közötti válaszfal eltolódik az egyik oldalra. Egy kis kamerával az okot is feltárták: az egyik orrlyukában egy fog növekedett.

A rendellenes helyen növő – úgynevezett ectópiás – fogat komplikációk nélkül eltávolították. Három hónappal a beavatkozás után a férfi arról számolt be, hogy mindkét orrlyukán keresztül normálisan tud lélegezni.

(UPI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/cottonbro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top