Rajtakapta a nejét, hogy megcsalja, mégis a férj járt pórul

F.C. | 2024. Október 19.
Nem elég, hogy felszarvazták, még börtönbe is került.

Hat hónap börtönre ítéltek egy kínai férfit, miután rajtakapta feleségét egy másik férfival az ágyban, és elfogadta a szerető által felkínált pénzt, kártérítésként a megcsalásért.

A kelet-kínai Shandongban élő, 33 éves Lu-nak 2021 márciusában tűnt fel, hogy a felesége szokatlanul sokáig készülődik, hogy elvigye a lányukat a magántanárához, ezért úgy döntött, hogy követi őt. Amikor a nő egy helyi szállodába ment, a férje gyanakodni kezdett, hogy a neje megcsalja. A gyanúja beigazolódott, amikor berontott a felesége szobájába, ahol egy meztelen férfi mellett találta. Dühében Lu megverte a másik férfit – nevezzük csak Liu-nak -, és megrúgta a feleségét. Végül azonban elfogadta Liu ajánlatát, hogy 3 részletben 25 ezer jüant (átszámítva mintegy 1,2 millió forintot) fizet Lu-nak, kárpótlásul azért, mert lefeküdt a feleségével. A válóper során azonban Lu megdöbbenve értesült arról, hogy Liu feljelentést tett ellene, amelyben zsarolással vádolta meg.

A férj a mai napig meg van győződve arról, hogy Liu feljelentése mögött a volt felesége állt, mivel előnyt akart kovácsolni mindebből a közös lányukért folytatott felügyeleti jogvitában. 2021 novemberében egy kerületi bíróság 6 hónap börtönre ítélte Lu-t, amiért megzsarolta a felesége szeretőjét és kártérítés fizetésére kényszerítette.

A 33 éves férfi fellebbezett, de 2022 márciusában a zibói bíróság helybenhagyta az eredeti bíróság döntését.  A férfi újra megpróbált fellebbezni a döntés ellen, de a közbenső bíróság 2022 decemberében ismét elutasította a kérelmét. Utolsó mentsvárként Lu megtámadta az eredeti ítéletet a Shandong tartományi legfelsőbb bíróságon, amely megállapította, hogy az eredeti ítélet nem ellenőrzött néhány tényt, és néhány bizonyíték ellentmondásos volt, és arra utasította a zibói bíróságot, hogy vizsgálja újra az ügyet.

Az év elején a bíróság újratárgyalta az ügyet, és ezúttal felmentette Lu-t, megállapítva, hogy nem kényszerítette Liu-t arra, hogy fizesse neki a 25 ezer jüant, hanem inkább tárgyalt vele. Továbbá a bíró úgy ítélte meg, hogy Liu cselekedete megsértette az erkölcsi normákat, így a férj tettei jogosak voltak.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version