nlc.hu
Család

Bíróság: a szerető 200 millió forintot fizethet a feleségnek

Beperelte a férje szeretőjét, a bíróság több mint 200 millió forintot ítélt meg neki

A nő azt az összeget szerette volna visszakapni, amit a férje a házasságuk alatt a szeretőjére költött. A bíróság neki adott igazat.

Ha egy házasságban a válásban szerepet játszik egy harmadik fél is, a pereskedésnél és a vagyon elosztásánál általában nincs jelentősebb szerepe. Az pedig különösen ritkának számít, hogy a megcsalt fél beperelje a szeretőt, bár azért néha-néha elő szokott fordulni. Valószínűleg azért is ritkák az efféle perek, mert szinte mindig kudarccal végződnek. Na, ez változott most meg Kínában, ahol a megcsalt feleség 3,8 millió jüan (bő 200 millió forint) kártérítést kaphat a szeretőtől, mivel a nő hozzájárult a kapcsolata tönkremenéséhez, ráadásul anyagilag is megrövidítette őt, mert a férje sok pénzt költött a szeretőjére – írja az Oddity Central.

Egy köteg pénz

Sok pénzt költött a szeretőjére (Fotó: Pixabay)

A bírósági dokumentumok szerint a nő, Li és a férfi, Wang 1991 óta voltak házasok, a férfi pedig 2008-ban kezdett viszonyt a Xiaoxia álnevű nővel. Li úgy fedezte fel a megcsalást sok-sok évvel később, hogy észrevette: a férje rendszeresen pénzt utal a szeretőjének. Mint kiderült, a férfinak már egy tízéves fia is van a házasságon kívüli kapcsolatból, és a pénzt a gyermek felnevelésére is küldte. A vagyonos férfi az évek során nemcsak két lakást és egy autót vett a szeretőjének, hanem rengeteg pénzt elutalt neki, és így jött ki, hogy átszámolva bőven 200 millió forint fölött költött a titkos családjára. A szerető azzal védekezett, hogy neki fogalma sem volt arról, hogy Wang házas, a pénzt pedig a gyerek felnevelésére használta fel. A bíróság ezt nem fogadta el érvként, ugyanis a helyi törvények szerint egy házaspár pénzét egyik fél sem költheti el a másik fél tudta és beleegyezése nélkül. Mivel Li soha nem egyezett bele ezekbe a költésekbe, így a pénz jogosan őt illeti meg. A bíróság arra biztatta Xiaoxia-t, hogy válassza szét a két ügyet, és külön perelje be Wangot gyerektartásért. Hasonló esetért nem kell Kínáig menni, Texasból is kaptunk ilyen híreket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top