Család

Az esti séták sötét oldala (x)

…és minden, ami biztonságot nyújt

Véget ért a nyár. A napos órák csökkenésével, helyesebben a sötét órák növekedésével párhuzamosan megváltoznak a délutáni, esti sétáink körülményei kedvencükkel. Sötétben ugyanis kutyusunk és mi magunk is kevésbé vagyunk láthatók, amely rejteget néhány veszélyt magában.

Nem kell megijedni. Azonban felkészülni igen!

Fontos, hogy vigyünk magunkkal olyan eszközöket, amelyek segítik, hogy jól lássunk a sötétben, és tegyük lehetővé azt is, hogy a kedvencünkkel együtt bennünket is jól lássanak a járdán és az úttesten közlekedők egyaránt. Ahhoz, hogy jól lássunk, tartsunk magunknál egy zseblámpát, vagy egy lámpa funkcióval rendelkező mobiltelefont, amely nagy mértékben segíti majd a tájékozódást a sötétben. Fontos az is, hogy az öltözékünket úgy válogassuk meg, hogy a mellettünk elhajtó sofőrök ne csak egy sötét alakot lássanak az út szélén, aki miatt hirtelen meg is ijedhetnek és félreránthatják a kormányt, hanem világos ruhadarabokkal, esetleg fényvisszaverő részekkel tegyük magunkat már messziről láthatóvá, elkerülve így a kellemetlen „meglepetést”.

A legfontosabb azonban, hogy kedvencünk legyen minél inkább feltűnő. Egyrészt azért, hogy mindig tudjuk, merre jár, másrészt, hogy mások is lássák őt, legfőképp az autósok, akik közelednek felé. Talán nem szükséges hangsúlyozni, hogy mennyire fontos ez a szempont. Hiszen ha a kutyus épp az úttestre keveredik, azon, hogy már messziről észrevehető, akár az élete is múlhat.

Az eszközök, amelyek kiemelik kedvencünket a sötétből

A Fressnapf áruházakban számos olyan kiegészítő megtalálható, amely a fenti probléma megoldásában segít. Feltűnővé tehetjük kiskutyánk játékát, a nyakában lógó bilétát, a nyakörvét, pórázát, sőt még speciális öltözéket is adhatunk rá. Az eszközök lehetnek fényvisszaverő réteggel ellátott kutyahámok és kiegészítők, de akár villogó, világító pórázok, biléták és nyakörvek közül is választhatunk.

A látható védelem

Az AniOne márka kínálatában a villogó nyakörvtől kezdve, a villogó pórázon és pórázhosszabbítón, a méretre vágható villogó nyakörvön, a neonsárga automata pórázon át egészen a foszforeszkáló labdáig minden eszközt megtalálunk ahhoz, hogy kutyánkat feltűnővé tegyük.

A láthatóság biztonsága

A Dogs Creek hasonlóan óriási hangsúlyt fektet termékeivel arra, hogy biztonságossá tehessük esti sétáinkat. Választékában a sötétben fluoreszkáló kutyakabát, a fényvisszaverő elemekkel és hőszigeteléssel ellátott télikabát, a fényvisszaverő kutyahám, a jogging pórázzá alakítható póráz, a vízhatlan és fényvisszaverő tappancsvédő éppúgy megtalálható, mint a világító biléták, szalagok vagy kutyajátékok.

Választani nehezebb, mint felkészülni

Látható, hogy a megoldást nyújtó kiegészítőkből nincs hiány. A megfelelő darabok kiválasztásában pedig a Fressnapf szakértő munkatársai készséggel segítenek nekünk. Ehhez csupán egy Fressnapf áruházba kell ellátogatnunk, ahol szeretettel várnak minden aggódó gazdit és kedvencet egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top