Család
Szponzorált tartalom

Éjszakai láthatóság: ezek a legjobb megoldások a kutyásoknak

Kiemelt figyelmet kell fordítanunk kutyánkra, ha sötétben megyünk vele sétálni. Márpedig ez most, a nappalok rövidülésével gyakorlatilag elkerülhetetlen!

A lehetőségek tárháza szerencsére napjainkban már elég nagy, így bátran válogathatunk kedvünkre, ami az éjszakai láthatóságot illeti.

Sokan nem a városban, parkokban, hanem inkább mezőn, erdők szélén sétáltatják kedvencüket. Ebben az esetben még jobban kell figyeli a kutyánkra.

Az első, és talán legfontosabb dolog, hogy kutyánk legyen minél inkább feltűnő. Egyrészt azért, hogy mindig tudjuk, merre jár, másrészt, hogy mások is lássák őt, legfőképp az autósok és a biciklisek.

Fotó: iStock

Mit tehetünk?

Feltűnővé tehetjük a kutyánk játékát, a nyakában lógó bilétát, a nyakörvét, pórázát, sőt még speciális öltözéket is adhatunk rá. Az eszközök lehetnek fényvisszaverő réteggel ellátott kutyahámok és kiegészítők, de akár villogó, világító pórázok, biléták és nyakörvek is.

Hámok és kabátok

Ha kedvencünk szereti a hámokat és a kabátokat, akkor ebből is mindenképp érdemes választani egy fényvisszaverő fajtát. Ráadásul a kabátok a mínuszok ellen is védelmet jelentenek. 

Tipp: a fényvisszaverő elemekkel és hőszigeteléssel ellátott télikabát, a fényvisszaverő kutyahám, a jogging pórázzá alakítható póráz, a vízhatlan és fényvisszaverő tappancsvédő éppúgy megtalálható ma már a boltok polcain, mint a világító biléták, szalagok vagy kutyajátékok.

Mikor, melyiket használjuk?

Ha a városban, az utcára ugrunk le a kutyákkal, akkor a legideálisabb színesen világító nyakörv, medál vagy kutyahám használata. A színek segítenek megkülönböztetni a kutyát a város lámpáitól, valamint más kutyától is. A kutyánk mellett figyeljünk magunkra is, hogy jól tudjunk tájékozódni a sötétben, vigyünk magunkkal zseblámpát.  Sokan felveszik a láthatósági mellényt is, de lehet kapni csuklóra, bokára és nyakörvre tehető villogókat.

Tudtad? A világító nyakörvek általában 200-500 méteres láthatóságot biztosítanak, de például a fényvisszaverő kiegészítőkénél ez a távolság pontosan 200 méter.

Íratlan szabály

Ne feledjük, a sötétben előbújhatnak olyan élőlények, amik után eredhet a kutyánk, de meg is ijedhet tőlük. Ha nem vagyunk biztosak kedvencünkben, akkor ilyen esetekben tartsuk pórázon!

Hám, póráz mellett láthatósági mellény

Ha biztosra szeretnénk menni, akkor szerezzünk be láthatósági mellényt kedvencünknek. Ezzel igazán nem lőhetünk mellé, így a közös esti séták is nyugalomban, biztonságban telhetnek.

(Nyitó kép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top