Család

Éljenek az édesanyák!

Hamarosan itt van az év egyik legszebb ünnepe: idén május 4-én ünnepeljük az anyák napját! Már az ókori görögök is úgy gondolták, hogy az anyák minden tiszteletet megérdemelnek.

Ők akkoriban az istenek anyjának – Rheának – és egyúttal az édesanyáknak a tiszteletére tartottak tavaszi ünnepségeket. Az 1600-as években, Angliában, az anyákat már Jézus anyjával, Máriával együtt ünnepelték a húsvétot követő 4. vasárnap. Az Egyesült Államokban először 1872-ben került sor az ünnepre; majd 35 évvel később, Anna M. Jarvis igyekezett az anyák napját nemzeti ünneppé nyilváníttatni: május második vasárnapjára tűzte ki, elhunyt édesanyja emlékére.

Éljenek az édesanyák!

Törekvései célba értek, hiszen W. Wilson amerikai elnök 1914-ben ünnepnappá nyilvánította. Akkor terjedt el igazán világszerte, amikor a virágkereskedők és ajándékkészítők – a Valentin-naphoz hasonlóan – meglátták benne a fantáziát. Anna Jarvis történetének érdekessége, hogy amikor rájött, mennyire elüzletesedett a kezdeményezése, minden erejével – még tüntetésekkel is – tiltakozott az ünnep ellen. Hazánkban 1928-ban sorolta miniszteri rendelet az anyák napját a hivatalos iskolai ünnepélyek közé, és azóta is az övék május első vasárnapja.
Az intézményesült szokássá vált ünnepnap újra és újra emlékeztet minket arra, mennyi szeretettel és köszönettel tartozunk édesanyáinknak. Hiszen ők adnak életet a gyermekeknek és dédelgetik őket, ha fáj valamijük, vagy ha egyszerűen csak rosszkedvűek. Ők azok, akik a helyes útra terelgetik a kis emberpalántákat, hogy mire felnőnek, ők is igazán jó emberré válhassanak. Természetes hát, hogy ezt a sok-sok szeretetet és törődést megháláljuk nekik.
Míg az óvodában és iskolában a műsoré a főszerep, addig a saját kis közegünkben arra törekszünk, hogy valami igazán az édesanyánkhoz illő ajándékkal lepjük meg őt. De mit adjunk ajándékba, ha ezúttal nem egy műsorral készülünk számára?
Minden nő örül egy szép virágnak. Ha igazán gyönyörű virágokkal szeretnénk megajándékozni őket, az ország 28 OBI áruházának széles virág- és növénykínálatában biztosan megtaláljuk azt, ami a legjobban illik hozzájuk. Sőt, az OBI segítséget nyújt abban is, hogy mely növényeket lehet összeültetni, így igazán kreatív és személyes ajándékkal lephetjük meg őket.

Éljenek az édesanyák!

 Emellett egy gyönyörű növény akkor válik teljessé, ha kiválasztjuk hozzá a megfelelő kaspót. Cserepes növényt mindig kaspóban, vagy díszzacskóban ajándékozzunk! Ha a kreatívabb megoldást választjuk, az összeültetések izgalmasabbá tehetők termésekkel vagy kavicsokkal dekorálva. Bármelyik megoldást is választjuk, az OBI-val mindez megvalósítható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top