Család
Szponzorált tartalom

Ezek a legmeredekebb bakancslisták 70 év felett! Kapaszkodj, lehet merészebb, mint a tied!

Tandemugrás, utazás egy távoli országba, ahol még soha nem jártál, diplomát szerezni 80 fölött, vagy pomponcsapatban szurkolni nyugdíjasként? Az időseknek is vannak álmaik, vágyaik, amiket soha nem késő megvalósítani!

Te ismersz olyan idős embereket, akik aktívan élik meg a hétköznapjaikat, és igyekeznek minél több élményt szerezni? Az elégedett és kiegyensúlyozott időskor nem egyfajta kiváltság, egyszerűen elhatározás kérdése.

Nyugdíjas pomponlányok

Tőlünk keletre, pontosabban Japánban találjuk meg a világ legidősebb pompon „lány” csapatát. A nyugdíjasokból szerveződött csapatot a nyugdíjas Fumie Tanako alapította, akinek nem titkolt célja az volt, hogy egy olyan közösséget teremtsen, ahol a nyugdíjasok úgy tudnak mozogni, hogy közben szórakoznak is. De attól, hogy idősek, a koreográfia még nem merül ki az egyet jobbra, egyet balra lépésekben, hiszen akrobatikus elemekkel is tűzdelik a fellépéseiket.

Mary Lou Mahaney

Mary számára 70 év felett kezdődött a nagybetűs élet, ugyanis ekkor vágott bele világ körüli utazásaiba. Több mint 100 országban járt, és élményeit, emlékeit fotókon is megörökítette. Mary most 94 éves, és Argentínától kezdve Afrikáig rengeteg érdekes kultúrát megismert a nyugdíjas évei alatt. De ne gondold, hogy Mary egy átlagos nyugdíjas turista: alkalmazkodik a helyi szokásokhoz, mindent megtesz azért, hogy minél jobban megismerje a különböző kultúrákat, és beszélget a helyiekkel, sőt, még a számára ismeretlen, furcsa gasztronómiai fogásoktól sem riad vissza. Bennszülöttekkel, oroszlánokkal pózol, motoron száguld, és tevékenyen részt vesz a leghajmeresztőbb kalandokban is.

Hirata Sigemi

Mit gondolsz, mikor mondhatjuk, hogy már késő beülni az iskolapadba? Hirata Sigemi szerint soha! A férfi tökéletes példája az élethosszig tartó tanulásnak, és annak, hogy ha valamit igazán szeretnél, a kor nem lehet akadály. Sigemi 3 éve, 2016-ban szerezte meg a diplomáját, amivel a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. A férfi 100 éve, 1919-ben született, azonban 2005-ig nem tartozott a diplomások közé, de 2005-ben sem azért iratkozott be, mert szükségét érezte volna. Már akkor is rajongott a művészetekért, ezért mondhatni puszta érdeklődésből elvégezte a kiotói Művészeti Egyetemet, de nem akárhogyan! Az egyetem 11 éve alatt leginkább maga tanult, és csak időnként tette tiszteletét az egyetemen.

Zsuzsa néni

Persze, itthon is élnek merész és vagány nyugdíjasok! Zsuzsa néni bakancslistáján nagyon sok kívánság szerepel, amelyeket egymást követően igyekszik több-kevesebb segítséggel megvalósítani. Így utazott helikopteren is, valamint a tandemugrást is ennek keretében valósította meg. 80 éves születésnapja alkalmából ugrott 4000 méter (!) magasból,  és érkezett vissza széles mosollyal a földre.

Zsuzsa néni a tandemugrás után

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top