Család
Szponzorált tartalom

Így is kezelheted a torokfájást

Valószínűleg nagyon kevesen vannak azok, akik így tél vége felé nem várják nagyon a kellemes tavaszi napsütést. Az unott, szürke latyakos télből elkívánkozók szívesen áturganák azt a megfázós időszakot is, amik a téli hónapok mellett kora tavasszal is sokaknak nehezítik meg a hétköznapjait.

Elég egy enyhébb torokfájás, és máris romlik az ember közérzete – főleg, ha sem ideje, sem lehetősége nincs arra, hogy kipihenje magát és feltöltődve nézzen szembe a betegséggel. Szerencsére azonban a torokfájások jelentős része nem igényel komolyabb orvosi segítséget és mivel javarészt vírusfertőzések csapnak le az áldozatokra, házi praktikákkal is segíthetünk a szervezeteknek legyőzni a kórt. Persze ha nem javul az állapotunk, mindenképpen meg kell látogatni a háziorvosunkat.

Talán az egyik legfontosabb, ám legkevésbé betartható szükséglet a pihenés és a nyugalom. Ám manapság egy kis torokfájásról még csak nem is beszélünk, nem hogy feljogosítva éreznénk magunkat az ágynyugalomra. Pedig nagyon fontos lenne az energiánkat arra fordítani, hogy beteg területen dolgozhasson a szervezetünk. A vírusos időszakokban a tápanyag utánpótlás is sokat javíthat az állapotunkon na meg megelőzheti a betegségeket is.

Torokfájás ellen praktikák:

Öblögess sós vízzel! Egy pohár vízbe tegyél egy kisebb teáskanál sót és óvatosan öblítsd ki vele a torkod, a szád. Arra nagyon vigyázz, hogy ne nyelj a sós langyos vízből, garantáltan nem fogja szeretni az emésztőrendszered.

Hagymát hagymával. Igen, lehet, hogy rémisztően hangzik, de igazán nagy segítség lehet a fokhagyma, ha a szervezetnek támogatásra van szüksége. A legjobb, ha nyersen majszolsz el egy gerezdet, bár lehet, hogy erre még csak gondolni sem mersz. A vöröshagyma is csodás orvosság, a teáját ajánlják meghűlés esetére. A természetes hatóanyagai segítik a szervezet gyógyulását.

Ugyan lehet, hogy elcsépelt, ám az egyik legtutibb természetes orvosság a gyömbér. Vannak, akik erős íze ellenére rágcsálják, míg mások teát készítenek belőle vagy lereszelik és további egészséges összetevőkkel keverik. Bármelyik megoldás célravezető lehet, a lényeg, hogy a természetes hatóanyagai bejussanak a szervezetbe.

A gyógyteákat sem szabad a szekrénybe zárva tartani. A torokfájás kapcsán a természetes hatóanyagokat is érdeme bevetni: zsálya, kamilla, kakukkfű, mályvalevél – attól függően, hogy mire van szükségünk. A gyógyszertárakban megtudhatjuk, melyek a javallottak és hogy hogyan kell alkalmazni azokat.

Biztosan halljuk lelki füleinkkel, ahogyan a vizit végén az orvos hozzáteszi a javaslatokhoz, hogy “Sok folyadék”. A torokfájás nem különbözik attól a számos betegségtől, amelyek esetében a szervezetnek biztosítani kell a megfelelő folyadék utánpótlás. Ezt betartani nemcsak ér, hanem szükséges is.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top