Család

Két ország, egy iskola Európa közepén – Budapesti Német Iskola (x)

A Budapesti Német Iskola az idei évben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A két éve új általános iskolai épületszárnnyal bővült épületkomplexumban 560 diák tanul modern pedagógiai módszerek segítségével. Az iskola saját melegkonyhával ellátott iskolai bisztróval rendelkezik, ahol az iskola filozófiájának értelmében friss, egészséges összetevőkből készült ételeket fogyaszthatnak a gyerekek és a pedagógusok. A folyamatos beruházásoknak is köszönhetően mára 1–12 osztályig – 4 osztályos általános iskolai és 8 osztályos gimnáziumi rendszerben - tanulhatnak a diákok tágas, világos, a legmodernebb technikákkal felszerelt tantermekben.

Két ország, egy iskola Európa közepén – Budapesti Német Iskola (x)
Az Iskola küldetése

A Budapesti Német Iskola kezdetektől fogva úgy nevezett Begegnungsschule-ként, azaz a német és magyar kultúra találkozóhelyeként működik. A Begegnung szóhoz küldetéstudat társul: a tanulókat a két ország kultúrájának megismerésén túl különböző kultúrák elfogadására és megértésére is nevelik, egyúttal hangsúlyt fektetnek diákjaik kompetenciáinak felismerésére, az önálló tanulásra, a csoportmunkára, a nemzeti és kulturális identitás, mint személyiségük szerves részének megtapasztalására.

Az Iskola törekszik diákjait olyan szociális kompetenciákkal és értékrenddel útra bocsátani, hogy azok toleráns, nyílt, a saját és embertársuk érdekeit szem előtt tartó, önálló cselekvésre képes állampolgárokká váljanak. Az Iskola 1997 óta jogosult német érettségi bizonyítványok (2019-től „Deutsches Internationales Abitur”), 2005 óta pedig a német mellett magyar érettségi bizonyítványok kiállítására.

Az Iskola általános képzést nyújt, a matematika és természettudományok, valamint zenei és művészeti tagozat mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a nyelvi oktatásra.

Két ország, egy iskola Európa közepén – Budapesti Német Iskola (x)
Nyílt napok:

Általános iskola: minden év novemberében.

Gimnázium: minden év szeptemberében.

Két ország, egy iskola Európa közepén – Budapesti Német Iskola (x)
További információk:
www. deutscheschule.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top