Család

Nyári kisokos: tippek strandoláshoz kisgyerekes szülőknek (x)

Tombol a nyár, így sokan a vízparton hűsölve próbálják elviselni a kánikulát. Egyre több kisgyermekes szülő is felkerekedik, és pelenkás gyermekkel indul útnak. Nekik is segítségül az alábbiakban összegyűjtöttünk pár praktikus tanácsot, hogy mik kerüljenek a táskába.


Fényvédő krém

Senkinek nem meglepetés, hogy a babák bőre nagyon érzékeny. A nyári időszakban emiatt fokozott odafigyelést igényelnek. Még indulás előtt kenjük be a baba bőrét lehetőleg 50 faktoros, jó minőségű, vízálló fényvédő krémmel, majd 1-2 óránként ajánlott ezt megismételni.

Folyadék

A hőségben nem szabad megfeledkezni az elegendő folyadék fogyasztásról. A melegben a kisbabák jobban izzadnak, így fokozottan oda kell figyelni náluk a kiszáradásra. A kialakuló vízhiányos állapot pedig nemcsak a bőrfelszínt érinti, hanem a belső szerveket is veszélyezteti, így a megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen. Mindig legyen nálunk elegendő víz, lehetőleg több, kisebb adagra elosztva.

Bőrápoló

A nyári fülledt időszakban az amúgy is érzékeny babapopsi még inkább hajlamos a kipirosodásra. A melegben kialakuló dunszt-hatás miatt a pelusba kerülő méreganyagok hamarabb felszívódnak, így kisbabánk popsija fokozott ápolást igényel. A Sudocrem úgy lett kifejlesztve, hogy ebben az időszakban is segítsen megvédeni a bőrt. A krém védőréteget képez, táplálja a bőrt, és óv a fertőzésektől is.

Ruhanemű

A babákat ajánlott féléves korukig teljesen megóvni a napsugárzástól, hiszen bizonyított tény, hogy a gyermekkori napégés jelentősen növeli a melanoma kialakulását. A félig nyitott strandsátor segít, hogy elkerüljük a napszúrás kockázatát. Szintén jó ötlet, ha a táskába kalap, UV-szűrős ruha vagy egy könnyű kendő kerül, hogy szükség esetén védje a babát a hőguta veszélyétől.

Már csak egy fényképezőgépnek kell a táskánkba kerülnie, amivel megörökíthetjük az együtt töltött pillanatokat, és készen is állunk az indulásra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top