Család

Sűrített napfény a téli hónapokra (x)

Te is azok közé tartozol, akik a vénasszonyok nyara után legszívesebben bekuckóznának tavaszig? Léteznek más megoldások a tél elviselésére, mint burritóként egy plédbe burkolózva csokit falni – ezek ráadásul egészségesek, szépítenek, és boldogítanak. Íme néhány hétköznapi, könnyen elérhető tipp a boldogsághormonok beindulásához.


Az édességevés és a vásárlás tagadhatatlanul jót tesz a hangulatnak, de a mellékhatásaikkal is számolni kell. Viszont az az idő, amit ellazulásra szánunk, megtérül, testi-lelki egészségben mérhetően, ráadásul nem kerül semmibe. Ilyen ellazulás a barátokkal való jóízű beszélgetés, a kutya-, cicasimogatás, a felszabadult nevetés egy jó vígjátékon – télen a nevetést receptre kéne felírni.

 A mi kellemes klímánkon a napfény is sokat dob a kedélyünkön. 


A napsugár élet, erő, egészség, ezt mindenki tudja, akit megérintett már az őszi-téli lehangoltság. Számos kiváltó tényezője van ennek, egyik a téli fényhiány. A napfény instant jókedvre derít, ezen kívül számos jótékony hatása ismert. Kevésbé köztudott, hogy a D-vitamin csak napfény hatására képződik a bőrünkben. Sokan nem töltünk ehhez elég időt a napon még nyáron sem, de még megfelelő étkezéssel is D-vitamin-szükségletünknek csupán 10-20%-át tudjuk biztosítani. Így szedése egész évben javasolt, ősztől tavaszig pedig létfontosságú pótolni. A hideg, borús Északon, ahol fél évig tart a tél, jól tudják, mennyire fontos megelőzni a legyengülést aktív életmóddal és étrend-kiegészítőkkel. Az aktív skandinávok leleményesen ellensúlyozzák a napfény hiányát: a legnagyobb hidegben is rendszeresen mozognak a szabadban, meleg fényű lámpákkal, világos színekkel veszik körül magukat otthonaikban. Tegyünk így mi is! A skandinávok idős korukban is jó formában vannak a több évtizedes szokásaiknak köszönhetően. A helyi étrend bővelkedik a D-vitaminban gazdag tengeri halakban és magas minőségű tejtermékekben. A tojás és a gomba is kiváló D-vitamin-forrás, ám éppen ezeket az élelmiszereket nem mindenki tolerálja. Étrend-kiegészítővel azonban biztonságosan hozzájuthatunk a napi szükségletünkhöz. A D-VION lágy kapszula picike, aranyszínű gyöngy, mely növényi olajban oldott, könnyen hasznosítható D-vitamint tartalmaz, ráadásul laktóz- és gluténmentes. A D-VION segít abban, hogy a megfelelő D-vitamin-szintet biztosítsa szervezetünknek, így hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Szedjük naponta, és amint kibújik a nap a téli felhők mögül, menjünk ki a szabadba – egy jó séta biztosan felderít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top