Család
Szponzorált tartalom

Természetes megoldások orrdugulásra

A náthás időszak egyik leghálátlanabb hozadéka az orrdugulás. Sokan azért is utálják a fullasztó érzést, mert szinte mindent megnehezít az állapot.

Te sem szereted, ha az orrod be van dugulva? Igen, arról a sokszor külső füllel viccesnek hangzó, ám igazán kellemetlen állapotról van szó, amelyik a legtöbb náthás, megfázásos betegséggel együtt jár. Az orcseppek ilyenkor sokat segíthetnek, nemcsak a kellemetlen tüneteket enyhítik, hanem a váladék távozásával együtt a kóros állapot gyógyulását is segítik. Ám mivel azokból nem használhatunk túl sokat és vannak, akik lehetőség szerint kerülik az alkalmazásukat, a természetes megoldások nagyon jól jöhetnek. Lássuk, hogyan tisztíthatjuk ki a bedugult orrot a náthás időszakban.

Hívd segítségül a gyógynövények erejét. A természetes hatóanyagok jó szolgálatot tehetnek orrdugulás esetében is. A borsmenta mentoltartalma könnyíti a légzést és segít abban, hogy az orrdugulás megszűnjön. A kakukkfű pedig amellett, hogy csillapítja a köhögést, antibakteriális hatásáról is ismert.

A sós, tengervizes orrsprayk jó szolgálatot tesznek, ha tele van az orr. Sokan esküsznek rájuk, de vannak, akik ennél tovább merészkedve át is mossák az orrjáratokat, mégpedig forralt sós vízzel. A folyamat egyszerű és egyáltalán nem fájdalmas – persze az első néhány alkalommal biztosan fura érzés átélni. A megfelelő sóarányra feltétlenül figyelni kell, sem a túl sok, sem a túl kevés nem jó. A sós vizes öblögetésről sem szabad elfelejtkezni, amikor az orrot átmossuk.

Az akupresszúra hívői ugyancsak tehetnek a szabad orrjáratokért. A szemöldökök belső végénél lévő pontok nyomásával és az orrcimpák tövében lévő pontok stimulálásával érhető el a várt eredmény. Érdemes speciális fórumokon utána nézni, hogy pontosan hol vannak azok a területek, amelyeket nyomni kell. Hogy ez mennyire célrevezető, valószínűleg attól is függ, hogy ki mennyire nyitott az akupresszúrára.

A manapság is népszerű inhalálást nagyanyáinktól tanultuk és mi is tovább adjuk – ha máskor nem is, hát orrdugulás kezelésekor. A fejre terített törölköző és a gőz ugyanis segítheti orrjáratok tisztulását. Persze érdemes elővigyázatosnak lenni. A forró gőz semmiképpen sem esik jól és túl sokáig sem érdemes a páradús meleg környezetben bújkálnunk, ha jól esik, inkább ismételjük meg a folyamatot. A jó öreg kamilla szinte elválaszthatatlan tartozék, de sokan sóval vagy más gyógynövényekkel teszik hatékonyabbá a gőzölést.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top