Család

Két gyerekkel kapaszkodott fel a sziklamászó pár a 3300 méteres csúcsra

A családi erőpróbáról készült képeket elnézve meghűlt a vér az ereinkben.

Nem akármilyen családi kirándulást abszolvált Leo Houlding, felesége Jessica, és két gyermekük, a hétéves Freya és a hároméves Jackson. A szenvedélyes sziklamászó pár sok közös túrán van már túl, de gyerekeikkel együtt csak nemrégiben kezdtek el mászni. Amint a családfő mondja, a 2864 méter magas szlovéniai Triglavot már teljesítették együtt, de idén júliusban nagyságrendekkel nehezebb útra szánták rá magukat.

A cél ezúttal az olasz-svájci határon magasodó Piz Badile meghódítása volt, mely a maga 3308 méterével és meredeken az ég felé törő szikláival igen erős vállalás még gyakorlott mászóknak is. A házaspár és a két gyerek július 25-én vágott neki a nagy útnak, és 27-ére fel is értek a csúcsra, ráadásul úgy, hogy a hétéves Freya végig segítség nélkül mászott, míg öccsét édesanyjuk cipelte a hátán az út nagy részén. A papa pedig a kempingfelszerelést vitte a hátizsákjában.

Ezzel a teljesítménnyel Houldingék világrekorderek lettek, ráadásul Leo negyvenedik születésnapját is a hegyen ünnepelhették meg.

Egyszerű földi halandóknak persze kész elmebajnak tűnik gyerekeket vinni egy ilyen túrára. Leo felesége, Jessica így beszélt erről:

“Hétköznapi embereknek nagyon veszélyesnek tűnhet ez, de a férjem vérprofi, egy a legjobbak közül és a gyerekek is nagyon élvezték a kalandot. De gyakorlatlan mászóknak semmiképp nem javasolnám, hogy kövessék a példánkat.”

Egy szép nyári napon a Houlding család elment kirándulni. Világrekord lett a vége (Fotó: Fecebook/Leo Houlding)

Egy szép nyári napon a Houlding család elment kirándulni. Világrekord lett a vége (Fotó: Fecebook/Leo Houlding)

via

A sziklamászók gyakran hajmeresztő kalandokra vállalkoznak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top