Családi pénzügyek
Szponzorált tartalom

Öngondoskodás: gondolkodj előre, és arasd le a gyümölcsét minden évben

Évi akár 130 ezer forintot is kaphatsz a számládra, ha nyugdíjbiztosítást kötsz. Így juthatsz plusz pénzhez a befektetésedből, amit arra fordíthatsz, amire csak szeretnél.

Ha előre gondolkodsz, és gondoskodsz a jövődről, már most learathatod a gyümölcsét. Ha úgy döntesz, hogy megtakarításodat nyugdíjbiztosításba fekteted, a tartam alatt évente akár több mint százezer forinthoz is hozzájuthatsz.

Plusz pénz a családi kasszában

Lényeges, hogy felismerd mennyire fontos az öngondoskodás, ugyanis amire nyugdíjba mész, a nyugdíjrendszer jó eséllyel átalakításra, a nyugdíjad pedig kiegészítésre szorul majd. Ha előre gondolkodsz, nemcsak a jövődet biztosíthatod be, de közben sem kell hosszú éveket várnod arra, hogy a megtakarításodból pénzt láss. Már a következő évben jelentős összeget tudhatsz a számládon, amit adójóváírás formájában visszatérít neked a biztosító, és arra költheted, amire csak szeretnéd.

A visszaigényelhető adójóváírás összege a befizetéseid függvényében változik, ami az előző évi befizetéseid 20%-a, de maximum 130.000 forint lehet. A visszakapott pénzt akár vissza is forgathatod a biztosításodba, és eseti befizetés formájában gyarapíthatod a megtakarításodat, de ha éppen pénzre van szükséged egy váratlan kiadás miatt, akkor is jól jöhet a bankszámládra érkező visszatérítés.

 

Ne elégedj meg a minimummal!

Az életbiztosítások mellé érdemes kiegészítő baleset – és egészségbiztosítást is kötnöd, hogy baj esetén legyen anyagi támaszod. A csonttöréstől kezdve az egészségügyi megbetegedéseken át sok mindenre téríthetnek a kiegészítő biztosítások, amelyek nemcsak rád, hanem a veled egy háztartásban élőkre is vonatkozhatnak.

A biztosításod keresőképtelenség esetén kiegészítheti a táppénzed összegét, és kórházi napi térítést is tartalmazhat, ami egy hosszabb lábadozás során nagy segítséget jelenthet. Mivel a biztosítók termékei eltérnek, ezért alaposan olvasd át a szerződési feltételeket, és kérj segítséget biztosításközvetítődtől, hogy biztosan azt a szerződést kösd meg, ami számodra a legmegfelelőbb.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top