Családi pénzügyek
Szponzorált tartalom

Így juthatsz könnyedén több mint százezer forinthoz évente

Öngondoskodással nemcsak a távoli jövőben juthatsz több millió forinthoz, hanem már akár 1 év alatt is nagyobb összeget tudhatsz a bankszámládon.

Azon gondolkozol, mibe fektesd be a megtakarításaidat, hogy idős korodban se fájjon a fejed az anyagiak miatt? Ha nyugdíjbiztosítás formájában biztosítod a jövődet, már most jól járhatsz, hiszen az előző évi befizetéseid 20%-át minden évben visszakapod.

Szabadon rendelkezhetsz a visszatérítéssel

A befizetéseid függvényében adójóváírás formájában jelentős összeghez juthatsz minden évben. Ha például havi 30 ezer forintot fizetsz a nyugdíjbiztosításodba, akkor az 1 év alatt befizetett 360 ezer forint után 72 ezer forintot visszakapsz a következő évben. Az összeget szabadon felhasználhatod: befizetheted a biztosításodba, vagy megajándékozhatod magad valami olyannal, amire már régóta vágytál. Minél nagyobb a befizetésed, annál több pénzt tudsz visszaigényelni, azonban jó, ha tudod, hogy az adójóváírás érékének felső határa 130 ezer forint.

Ha nem klasszikus életbiztosítást kötsz, hanem befektetéssel kombinált, vagyis unit-linked típusú nyugdíjbiztosítást, akkor a kockázatvállalásodtól függően hozamra is szert tehetsz. Ha magas kockázatú alapokba teszed a pénzed, azzal nemcsak az árfolyam ingadozást vállalod, hanem szép hozamot is elérhetsz. Ha hajlandó vagy folyamatosan figyelemmel kísérni a pénzpiaci történéseket, és ügyesen pakolgatod a részvényeidet, magasabb hozamot realizálhatsz, mint egy alacsony kockázatú biztosítás esetében.

Kisebb kockázat, nyugodtabb élet

Ha azonban nem szeretnél sokat foglalkozni a befektetéseddel, választhatsz közepes vagy alacsony kockázatú biztosítási formát, ahol olyan alapokba teszi a biztosító a pénzedet, amikben nem várható sem kiemelkedő hozam, de veszteség sem. Ha sem időd, sem energiád nincs arra, hogy akár napi szinten tájékozódj a részvények helyzetéről, akkor jól teszed, ha kiegyensúlyozott portfóliót választasz. Fontos, hogy az életviteledhez, személyiségedhez legjobban illő biztosítást válaszd, ezért szerződéskötés előtt tájékozódj, és konzultálj a biztosításközvetítőddel!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top