Családi pénzügyek
Szponzorált tartalom

Gondoskodnál a családod anyagi biztonságáról? Így teheted meg a legegyszerűbben, legbiztonságosabban!

Egy jól megválasztott életbiztosítással nemcsak a saját, hanem a családod egészségügyi ellátását, valamint anyagi helyzetét is biztosítani tudod. Mutatjuk, mi mindenre érdemes figyelned, amikor életbiztosítást kötsz!

Kisebb-nagyobb balesetek, megbetegedések és e miatti keresőképtelenség bármelyikünk életében előfordulhatnak, de hogyan készülhetünk fel a váratlanra? Mutatjuk!

Egy jó életbiztosítás az egész családod egészségét és a pénztárcáját is védi

Akár befektetés alapú, akár kockázati életbiztosítást kötsz, az életbiztosítás egyik legnagyobb hozzáadott értéke, hogy egy nem várt tragédia esetén, a szeretteid anyagi biztonságát fedezi. De egy jó életbiztosítás távolról sem csak erről szól: ha az élethelyzetednek megfelelő kiegészítő biztosításokat kötsz mellé, akkor baleseti rokkantság, csonttörés vagy kórházi ellátás esetén is kaphatsz térítést. 

De az életbiztosításra nemcsak balesetek, hanem olyan megbetegedések esetén is számíthatsz, mint az egyre gyakoribb szívinfarktus vagy a daganatos betegségek, amelyek során a biztosító anyagi segítséggel támogatja a gyógyulást. Emellett köthetsz babaváró kiegészítő biztosítás is, amivel a gyermekszületéssel kapcsolatos költségeket fedezheted. Persze, egy jó életbiztosításban egyszerre több biztosított is lehet, azaz nemcsak magadat, hanem az egész családodat, szeretteidet is biztosíthatod.

Ezeken felül, ha megfogadod az orvosok tanácsait, amit világszerte hallhatsz, és a megelőzésre helyezed a hangsúlyt, kiegészítő biztosítás keretén belül kérhetsz a genetikai mintád alapján egy elemzést is. Az elemzést szakértők készítik el, aminek során személyre szabottan összeállítják a számodra ideális étrendet, és mozgásformát is javasolnak.

Már most megteremtheted a családod anyagi biztonságát

Már most megteremtheted a családod anyagi biztonságát

Az otthonod kényelméből, távazonosítással is megkötheted az életbiztosításodat

A jelenlegi járványhelyzetben különösen fontos az egészségünk védelme, azonban az életbiztosítások estében a pénzmosásról szóló törvény előírja a kötelező ügyfél-átvilágítást a szerződéskötést megelőzően. Jó, ha tudod, hogy egyes biztosítóknál személyes találkozó nélkül is megkötheted a szerződést. Lehetőséged van távoli ügyfél-azonosításra, azaz ki sem kell lépned az ajtón, hiszen a távazonosítás webes videóhíváson keresztül történik, és általában negyed órát vesz igénybe.

Mindezek mellett jó, ha tudod, hogy az életbiztosításod díját számos dolog befolyásolja. Az egyéni tényezőkön kívül számít, hogy közép-vagy hosszútávon gondolkodsz, befektetési típusú szerződés esetén mekkora pénzügyi kockázatot vagy hajlandó vállalni, azaz milyen eszközalapokba fektetsz be, egyszeri vagy rendszeres díjas biztosítást választasz, és az sem mellékes, milyen kiegészítő biztosításokat kötsz. Befolyásolja még a díjat az is, hogy milyen kedvezményeket ad számodra a biztosító: létezik olyan szolgáltató, aki a hűségedet úgynevezett hűségbónusszal honorálja minden biztosítási év után.

Amikor életbiztosítást kötsz, fontos, hogy azt az egyéni élethelyzetednek megfelelően tedd, ezért jó, ha biztosítási szakértőhöz fordulsz, aki személyre szabott ajánlatot tud neked összeállítani!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top