Diéta

Edd magad szépre!

Ráncok ellen olajos saláta, pattanások ellen spenót - mit kell enni, hogy szép legyen a bőröd? Segítünk!

Edd magad szépre!Pattanások, ráncok, kipirosodott, vagy esetleg fakó arcszín. Kipróbáltatok már minden kencét, krémet, és még mindig nem az igazi? Ne csak kenjél, hanem egyél is a bőrödért – pofon egyszerű!

Az egyik legfontosabb dolog, hogy bármit ehetünk, ha nem iszunk eleget, nem fogunk változást tapasztalni. A napi 2-3 liter (persze te ismered a szervezeted vízigényét) lehetőség szerint víz, cukrozatlan tea, vagy gyümölcslé felgyorsítja az anyagcserét, és segít, hogy a méreganyagok gyorsabban távozzanak a szervezetünkből és nem mellesleg „feltölti” az arcbőrünket, kisimítva az apróbb ráncokat. Ugye, milyen jól hangzik?

A tavaszba nyúló tél után nyakunkon a forró nyár, így talán a „legégetőbb” problémákat az UV sugárzás és leégés okozta bőrelszíneződés és az apróbb ráncok megjelenése okozza. Tévedés, hogy a napfény jó hatással van a pattanásokra, ezért a meleg időben érdemes sok A, C és B vitamint, valamint béta karotint tartalmazó gyümölcsöt-zöldséget fogyasztani.

Az eperben és általában a bogyós gyümölcsökben, a paradicsomban, a görögdinnyében, a sárgarépában, vagy a spenótban nagy mennyiségben vannak ezek a vitaminok, amik megkötik a szabadgyököket és megvédenek a ráncok és az undok pattanások kialakulásától is, hiszen gyulladás gátló hatásuk is erőteljes.

A zöld színű zöldségek (itt a spárga és a friss saláta szezon!) különösen jó hatással vannak a bőrre, mert rengeteg antioxidáns van bennük, amitől megszűnik a bőrszárazság, a bőrpír és nagy mennyiségben tartalmaznak klorofilt is, ami pedig a vértisztításban játszik szerepet, vagyis a bőrproblémákkal küzdőknek is gyógyír lehet.

Edd magad szépre!

 

Amiben sajnos mi, magyarok, nem vagyunk jók az a halfogyasztás. Pedig heti háromszor nagyon jót tenne a bőrünknek: a benne lévő Omega 3 zsírsav puhává, élettelivé teszi az arcbőrt.

Jó hír azoknak, akik a halakat nem kedvelik, hogy a lenmagban is van Omega 3, minden reggel egy teáskanálnyi a szokásos müzlinkhez keverve és máris két legyet ütöttünk egy csapásra: kisimul az arcunk és rendben tartjuk az emésztésünket is. Az avokádóban is sok az Omega 3, ráadásul kívülről is szépít, hiszen pakolásként használva remekül hidratálja a bőrt.

Általános ránctalanító hatású még minden E vitaminban gazdag olajos mag és a belőlük sajtolt olaj is. Nyáron amúgy sem kívánjuk a nehéz, forró ételeket, egy könnyű saláta megpakolva sok színes zöldséggel, hallal, vagy sovány hússal, leöntve egy kevés olíva- mogyoró-vagy szezámolajjal fényessé varázsolja a hajunkat és még a kalória fronton is nyerők vagyunk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top