Diéta

Diétahoroszkóp: mindenki másképp csinálja

A Szüzek imádják sanyargatni magukat, az Oroszlánok élnek-halnak a húsos falatokért, a Rákoknak a legjobb fogyókúra a boldogság. Asztrofogyókúra!

KOS

A Kosok – bár ritkán van szükségük diétára – azonnal akarnak fogyni, ha megpillantanak magukon egy vélt vagy valós zsírpárnát. Ők rövid idő alatt szeretnének gyors hatást elérni, ezért nem rettennek el az extrémebb diétáktól sem. Ha kicsit meghíznak, az azért van, mert szeretik a rágcsálnivalókat és a gyors megoldásokat, például a hamburgert. A fogyókúrájuk titka: ha megtanulnak gyors, egyszerű ételeket, salátákat készíteni. A párjuk pedig gyakran dicsérgesse őket, hogy milyen ügyesek, ez plusz inspirációt adhat nekik!

BIKA

A Bikáknak nagyon nehéz a dolguk, mert imádják a hasukat, és imádják a finom falatokat. A nassolásról pedig nem bírnak lemondani, éppen ezért ideje, hogy olyan ropogtatni valók után nézzenek, amelyek finomak és egészségesek is. Chips helyett inkább almaszirommal próbálkozzanak, a lényeg, hogy találják meg az egyensúlyt, mert különben hamar dühbe gurulnak, ha nem kapják meg a napi finomságokat. Ne sanyargassák magukat, de próbáljanak kevesebbet enni!

IKREK

Az Ikrek kettőssége az evési szokásait és a fogyókúráját is erősen meghatározza. Egyszer befal mindent, ami az útjába esik, aztán képes akár komoly fogyókúrára fogni magát, és megvonni magától minden szénhidrátot. Az Ikrek nem szeretik a korlátokat, és csak akkor képesek betartani a szabályokat, ha látják a pontos értelmét. A fogyókúrát kezdjék azzal, hogy nem esznek fehér kenyeret, első lépésnek tökéletes!

Diétahoroszkóp:

RÁK

Ami máskor jól jön – az, hogy háziasak –, bizony a fogyókúránál átok! A Rákok jól főznek, és szeretik etetni a környezetüket, és persze saját magukat. Bánatukban is csipegetnek, vagy ha stresszesek, képesek reggeltől estig enni. A legjobb fogyókúra, ha boldogok, elégedettek, netán szerelmesek, mert akkor bizony alig esznek, és nem probléma a fogyókúra. Szóval kedves Rákok, tessék boldognak lenni! A sok zöldség és gyümölcs náluk is bejöhet, tessék ezekből készíteni a vacsorát!

OROSZLÁN

Szeretik a húsos, zsíros falatokat, hiszen Oroszlánok. Pont ezért gyakran küzdenek túlsúllyal, de nagy elszántsággal vetik bele magukat a fogyókúrába, hiszen bizonyítani akarnak a környezetüknek. Az egyik legjobb módszerük lehet, ha sokkal több vizet isznak, mint eddig, az legalább foglalja a helyet a gyomorban. Így könnyebb lesz betartani a következő lépést, hogy egyenek kevesebbet. Booocs…

SZŰZ

Az igazi profi, ha egészséges életmódról, diétázásról van szó, a barátai is őt kérdezik. Ő aztán sanyargatja magát, minden módszert kipróbál, ismeri a legújabb trendeket, ugyanakkor mégis nehezen fogy. A Szüzeknek csakis ésszerűen szabad fogyókúrázni, gondosan összeállított étrenddel. És vigyázniuk kell arra, hogy ne vigyék túlzásba, mert akkor hajlamosak feladni. A legjobb, ha napi 5-6 alkalommal esznek: zöldségeket, joghurtot, diétás ételeket. És ne büntessék magukat nagyon, szépen, lassan sikerülhet a diéta.

MÉRLEG

Na, ők nagyon nehezen veszik rá magukat a fogyókúrára, de ha elkezdik, akkor könnyen megy nekik. Ideje beszerezni egy ázsiai vagy egy olasz szakácskönyvet, és a legkönnyebb ételeket kiválasztani belőle. Tudjuk, a Mérlegek szeretnek nassolni, de sajnos a csokiról nekik is le kell mondaniuk. A rizs és a krumpli bele-belefér, de a fehér cukrot és lisztet felejtsék el! Ugyanakkor a Mérlegek szerencsések, nekik még egy kis súlyfelesleg is jól áll.

SKORPIÓ

A Skorpiók szeretnek fogyókúrázni, persze nem imádják, de valahogy nem bánják. A legjobb neki, ha megtalálja a középutat. Próbálja ki a felező diétát: ennél csak  a szokásos menüje felét eszi meg. Eredményes lehet a szétválasztó diéta is, amikor nem eszik együtt fehérjét szénhidráttal. Naponta három nagy étkezés engedélyezett: reggelire teljes kiőrlésű szénhidrát, ebédre vagy szénhidrát vagy fehérje zöldségekkel, vacsorára pedig fehérje (lehetőleg sovány hús vagy hal), szintén zöldségekkel. Délután uzsonnázhatnak zöldséget vagy gyümölcsöt, tízóraira viszont kötelező egy nagy pohár probiotikus joghurtot elfogyasztaniuk.

NYILAS

A Nyilasok elméletben nagyon jól főznek, és nagyon jól fogyókúráznak. Fontos szó itt az elmélet! Mindig elolvassák a fogyókúrás rovatokat, de hiába, mert sokáig egy módszer mellett sem tartanak ki. Fontos, hogy találjon motivációt és változatos fogyókúrás étrendet. A Nyilas szereti a társaságot, így az is fontos, hogy olyan szabályokat hozzon, amit ilyenkor is be tud tartani. Jól működhet, ha minden nap csak egy nagy adag ételt engedélyez magának, mellette zöldséggel, gyümölccsel és sok vízzel fogyhat.

Diétahoroszkóp: mindenki másképp csinálja

BAK

Kétféle Bak létezik: Vannak olyanok, akik pontosan tudják, mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot fogyasztottak ma. A Bakok másik csoportja viszont hajlamosabb az elhízásra, főleg akkor, ha sok stressz éri őket, mert az idegességét minden Bak szívesen vezeti le evéssel. Nekik szigorú diétára van szükségük, leginkább szénhidrátmentesre. Egy hét után lazíthat a szabályokon, de akkor főszerepben a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű lisztből készült ételek legyenek, ám finomított fehér lisztet, cukrot, mézet továbbra sem ehetnek!

VÍZÖNTŐ

Ők is azok közé a jegyek közé tartoznak, akik nagyon szeretik a hasukat. Akár fogyókúráznak, akár nem, az édességről nem hajlandóak lemondani. Neki az a legjobb, ha reggeltől estig ehetnek, pont ezért ilyen fogyókúrát kell kitalálniuk. Sovány túróból krémet, vagy egész nap rágható salátát csináljon reggel. A munkahelyen is lehet eszegetni ezeket, és legalább nem hizlalnak. Az ínyencségeket szereti, így a legjobb, ha a fogyókúra alatt is megkeresi a kímélő finomságokat. Akkor talán nem adja fel!

HALAK

A legjobb az lenne, ha egy igazi ínyenc diétát kezdhetne el, amelynek az lenne a lényege, hogy mostantól csak minőségi ételeket fogyaszt. Ez viszont drága és bonyolult, tehát marad egy kevésbé sznob, de sokkal hatásosabb megoldás: a koplalás ésszel. A napot délben kezdje egy könnyű salátával! Majd pár órával később egy újabb „ebéd” jöhet, ezúttal egy szelet teljes kiőrlésű kenyér és néhány szem zöldség, valamint egy kis vaj formájában. Délután egy zöldségnasit is beépíthet a rendszerbe, este meg jöhet egy bőséges vacsora zöldség és tengeri herkentyűk formájában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top