Diéta

“Újra át tud ölelni a kisfiam” – megható nagy fogyások

Van, akinek egy közlekedési bírság, van, akinek egy családi fotó, van, akinek a kutyája adta meg a kezdő lökést ahhoz, hogy lefogyjon.

A 31 éves Janette Colantonio tavaly tavasszal még 185 kilót nyomott. Már arra is képtelen volt, hogy becsatolja a biztonsági övét, így a szabályt megszegve anélkül vezetett. Egy nap azonban egy rendőr megállította és megbüntette a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A fogyás előtt és után  Forrás: WSFA
A fogyás előtt és után
Forrás: WSFA

A nő saját bevallása szerint egy ideje már érezte, hogy muszáj lesz fogyókúráznia, a büntetés pedig az utolsó csepp volt a pohárban. Nem volt dühös a rendőrre, sokkal inkább elszégyellte magát, és úgy döntött, életmódot vált. Egészséges diétába kezdett és beiratkozott egy edzőterembe. Azóta is hetente 5-6 alkalommal edz: leginkább erősíteni és zumbázni szeret.

A Smythe család idősebbik lánya, Tracy 2006-ban ment férjhez. A túlsúlyos családtagok nem csináltak különösebb hiúsági kérdést a fényképezkedésből, ám igencsak megdöbbentek, amikor viszontlátták magukat az esküvői képeken.

Ezen a képen akadtak ki
Ezen a képen akadtak ki

A látvány leginkább a menyasszony húgát, Amandát viselte meg, aki akkoriban 133 kilót nyomott. „Mindig imádtam a ruhákat, de egy sem állt rajtam jól, mivel túl kövér voltam” – emlékezett vissza Amanda egy brit lap riportjában. Végül az egész család diétázni kezdett, és együttvéve közel 170 kilótól szabadultak meg bő egy év alatt.

Egy brit kutyatulajdonos több mint 30 kilótól szabadult meg egy év alatt, miután elhatározta, hogy a kutyáját, Luckyt is diétára fogja. A labradort még egy kisállat-fogyókúraversenyre is benevezte, ahol a karcsúsodó eb végül még díjat is nyert.

A 49 éves Alyson, aki több mint egy mázsát nyomott, egy évvel ezelőtt kezdett szigorú diétába. Az asszonynak egyre komolyabb szívproblémái miatt az orvosai javasolták, hogy kezdjen el mielőbb fogyókúrázni. Alyson azelőtt a kutyájától sem sajnálta a nasit és más finom falatokat, így aztán szegény pára is csak vonszolta magát, közel 50 kilós súlyát alig bírták el a lábai.

Marie és Hayden
Marie és Hayde

A 25 éves Marie Briggs  127 kilót nyomott. Annyira kövér volt, hogy hétéves kisfia, Hayden nem tudta átölelni, nem érte át a karjaival. A kissrác nagyon szeret úszni, ám elhízott édesanyja hiába akart, képtelen volt együtt csobbanni vele, és vidámparkba sem merte elvinni, mert attól félt, hogy semmire sem tudna közösen felülni Haydennel. Végül 45 kilótól szabadult meg a kisfia kedvéért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top