Dobd fel a napod!

Lépj ki a napi szokásaidból

Ha kezd berozsdásodni a nézőpont, amiből eddig a világra tekintettél, ha nem látsz új szépséget és érdekeset magad körül, ha unalom nyomasztja rutinba süllyedő napjaidat, akkor egyértelmű, hogy változtatnod kell. Nem kell rögtön felforgatni az egész életed, elég, ha minden napra jut valami apró, a szokásostól eltérő dolog, amit a beiktatsz a programjaid közé.
Lépj ki a napi szokásaidból

Minden nap ugyan azt a rutint végzed: meghatározott időben kelsz, étkezel, végzed a munkád és ellátod az azon kívüli teendőket. Jól szervezett, de már unalmas a napod. Ne félj változtatni egy két dolgon, ettől nem fog felborulni a rendszer! Íme néhány tipp, amivel, feldobhatod a napod, és egy új színt vihetsz az életedbe.

Nyisd ki a szemed a világra

A legtöbben nem otthonról dolgoznak, és a munkahelyre autóval vagy tömegközlekedéssel jutnak el és ugyanígy érnek haza is. Ez egy jó “kitörési pont” lehet: változtass az utazási szokásaidon. Ha eddig például kocsival jártál, egy-egy nap próbáld ki a tömegközlekedést. Nem azért, mert kényelmes, hanem mert más a hangulata, és mert más arcokat fogsz magad körül látni. Ha van egy kis fogékonyság benned az emberek iránt, akkor ezek az arcok sok újat mesélnek majd neked, míg az utazás alatt tanulmányozod őket. Új impulzusok érnek majd téged ezen keresztül, és a szemükbe tekintve mint egy kulcslyukon átnézve más világokat pillanthatsz meg. Ez kizökkent az egyhangúságból, rádöbbent, hogy az élet sokkal színesebb annál, mint amit a te nézőpontodból egymagad megtapasztalhatsz.

Bámészkodj, mint egy turista

Ha nem jöhet szóba a tömegközlekedés, akkor az autózási szokásokon változtass. Válassz másik útvonalat a munkába menet, és a munkahelyedtől kicsit távolabb parkolj a kocsival. A távolságot tedd meg gyalog, de ne rohanva, hanem kényelmes sétával, bámészkodva. Talán egy negyedórával korábban kell kelned emiatt, de megéri, hiszen ismét csak új benyomások, élmények érnek majd ettől a kicsi változtatástól, ami jó hatással lehet a napodra. Hazafelé indulva ismét szánj egy kis időt a bámészkodásra. Tégy egy kis kerülőt, és mint egy turista, úgy tekints a körülötted lévő városra. Még nagyobb lehet az élmény, ha előveszed a telefonod, és a neked tetsző látványt, érdekességeket egy fotón meg is örökíted.

Lépj ki a napi szokásaidból


Nyeregbe!

Ugyancsak jó módszer a változtatásra a kerékpár. Ha van rá lehetőséged, használd a bringát az utazáshoz, járj ezzel munkába. A biciklizés egyrészt igen egészséges dolog és kellemes szórakozás is. Már maga a mozgás is endorfint termel a szervezetedben, amitől jobb kedved lesz, energikusabbá válsz, és ezért más szemmel tudsz nézni a világra. Emellett a kerékpározás teljesen új dimenziókat nyit meg: szó szerint más szemszögből látod majd az utcákat, amin naponta jársz, a közlekedést, az épületeket, az embereket. Ha friss élményekre vágysz, mindenképpen iktass be időnként egy bringás napot az életedbe!

Mindig van új és újabb

Sokszor érezzük úgy, már mindent láttunk és mindent ismerünk arról a szűk világról, amiben nap mint nap mozgunk, és lassan szürke unalom telepszik ránk emiatt. Pedig – ha egy kicsi időt szánsz rá és más szemmel nézed meg a környezeted – számtalan új apróságot, érdekességet fedezhetsz fel. Csak egy kis nyitottság kell, egy kis változtatás a rutinban, és máris fényesebb, kellemesebb lesz a napod. Felfrissül a lelked is tőle, és a szellem is új muníciót kap a dolgos hétköznapokhoz. Élj ezzel a lehetőséggel, és az unalom messze elkerül majd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top