De lássuk, miről is van szó, mi az, amit egyfajta mentőövként kínálnak a szakemberek a csontjaink védelmében? Öt különleges, bioaktív kalciummal dúsított baromfiterméket, amelyekhez a feldolgozás során adják hozzá a Kalcima-Bábolna nevű adalékanyagot. E praktikusan elkészített és elősütött baromfitermékek titka nem kevesebb, mint hogy szerves formában tartalmaznak kalciumot prebiotikumok és vitaminok (D3, K1, B6 és C vitamin) kiegészítésével. Ennek köszönhetően a kutatók és a fejlesztőmérnökök is garantálják, hogy a termékek fogyasztásával a kalcium nemcsak felszívódik, de be is épül a szervezetbe. A fentiek egyben azt jelentik, hogy a Kalcima-Bábolna adalékanyaggal dúsított baromfihúsból azok is pótolhatják a szervezetüknek oly nélkülözhetetlen kalciummennyiséget, akik amúgy valamilyen okokból egyáltalán nem, vagy csak keveset fogyasztanak tejtermékeket.
A Pécsi Orvostudományi Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján csontritkulásban szenvedő betegeken végzett kísérletek igazolták, hogy az adalékkal kiegészített élelmiszerekből 5%-al nőtt a fehérje hasznosulása és 12-20 %-al nagyobb volt a kalcium beépülése, mint a ma ismert legkorszerűbb orvosi kezelés mellett.
Ráadásul a baromfihús fogyasztása már önmagában is egészséges, hiszen olyan aminosavakat tartalmaz, amelyeket szervezetünk nem tud előállítani, alacsony koleszterin és zsírtartalma pedig segíti a keringési rendellenességek megelőzését, továbbá a testsúly egyensúlyának fenntartását. Fontos tudni, hogy a baromfihús az alacsony koleszterinszintet, zsírtartalma a keringési rendellenességek megelőzését, s nem utolsósorban a karcsúságunk megőrzését, illetve elhízásunk elleni küzdelmünket segíti.
Kalciummal dúsított baromfitermékek Ropogós csibefasírt Rántott pulykacomb szelet Rántott csirkemell omlós panírban Panírozott pulykamell spárgakrémmel töltve Panírozott csirkemell csirkemájas szósszal töltve |