Reggeli
Tízórai
Müzlis muffin
4 tojás
40 dkg barnacukor
4 dl vörösbor
40 dkg Cerbona Szalagos liszt
csipet sütőpor
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
20 dkg Cerbona Mézes müzli
40 dkg magozott aszalt szilva
vaj (a formák kikenéséhez)
3 dl étolaj
Elkészítés:
2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort.
Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük. Kétszerháromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük.
(Célszerű előző nap elkészíteni, hogy másnap tudjunk magunknak csomagolni belőle!)
Ebéd
Zöldséges tészta sonkával
25 dkg Durillo penne tészta
1 közepes hagyma
1 fokhagymagerezd
25 dkg gomba
2 sárgarépa
2 kisebb cukkini
2 evőkanál főzővaj
1/4 l húsleveslé
10 dkg fűszervaj
só
őrölt feketebors
1 teáskanál kakukkfű
15 dkg főtt sonka
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük bő, sós vízben. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk. A tisztított gombát nagyságnak megfelelően felezzük, negyedeljük. A sárgarépát hámozzuk, a cukkini két végét levágjuk, durva reszelőn lereszeljük. A főzővajat egy /nagyobb/ serpenyőben felforrósítjuk, benne a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a fokhagymát, a gombát, és még 5 percig tovább pároljuk az egészet. Majd a húslevest és a fűszervajat is hozzáadjuk, amíg elolvad a fűszervaj, addig keverjük. A sárgarépát és a cukkinit is hozzátesszük, most fűszerezzük sóval, feketeborssal és kakukkfűvel, 5 percig tovább főzzük. Végül a csíkokra vágott főtt sonkával a kifőtt tésztához keverjük. Zöldsalátával tálaljuk.
Uzsonna
Cerbona-Norbi Gyümölcsös vagy Cappuccino-s müzliszelet fruktózzal édesítve.
Vacsora
Saláta idénygyümölcsökből
Jó étvágyat, és egészséges mindennapokat kívánunk!