Kedves Cafésok!
Indulhat a boszorkánykonyha! A Cerbona Rt. ezennel meghirdeti receptversenyét!
A verseny időtartama: 2004. november 18.-2004. december 18.
Kötelező hozzávalók: Durillo tésztacsaládunk bármely tagja (spagetti, makaróni, penne, orsó, fodros nagykocka, szarvacska, copfocska, pipa)
Egyéb hozzávalók: csak a fantázia szabhat határt!
A jobbnál-jobb eredeti recepteket a következő címre küldjétek be 2004. december 18-ig:
durillo@cerbona.hu |
A recepteket elbírálja, és az ajándékokat átadja: Gianni Annoni!
A legjobb 4 recept beküldőjét 2005. januárjában ajándékcsomaggal díjazzuk, valamint az általuk kreált finomság leírása, a Maxima hetilapban Gianni főzőiskolájában jelenik meg.
Íme egy kis segítség, mitől különlegesek Durillo tésztáink:
A belőle készülő durumdarából (más néven szemolinából) tojás, tojáspor és egyéb adalékanyag nélkül is jó főzési értékű, sárga színű tésztát gyártunk. Illat- és ízvilágában nem marad el a hagyományos tésztaféléktől. A búza természetes alkotórészei színezik. Nem tartalmaz tojást, így higiéniai és tárolási szempontokból is előnyösebb a hagyományos tésztánál.
Durillo tészta jellemző tulajdonságai:
tojást nem tartalmaz (ebből eredően koleszterint sem)
nagy a vízfelvevő képessége, emiatt jól főzhető
színe a benne található természetes anyagoknak köszönhetően sárga
energiatartalma kevesebb, mint a hagyományos tésztáknak.
minőségét a gyártástól számított 18 hónapig megőrzi
energiatartalma 1537 kJ (377 kcal)/100 g
A fenti tulajdonságaiból kitűnik, hogy egyaránt felhasználható levesbetétnek, főételnek, és köretnek is. Készíthető sós, édes formában, kihasználva a kínálat nyújtotta változatos formai világot, színesítheti egyhangúvá vált étkezéseinket.