Egészség

Tornázz a szerelemért!

Férfigondokat orvosol a Kriston-intimtorna. A szelíd módszert nemcsak akkor érdemes elkezdeni, ha már baj van – időben elejét kell venni a problémáknak. Így elkerülhető a gyógyszer és a szike.

Kriston Andrea huszonöt éve edzésben tart bennünket, nőket. A róla elnevezett intimtornát számos képzett tréner oktatja országszerte (és külföldön), de tanulható könyvből, dévédéről is. Már nem kínos erről beszélni, hiszen tudjuk, hogy a gát-tájék edzése éppúgy része az egészségét óvó nő testedzésének, mint, mondjuk, a hasizomgyakorlatok.

A férfiak intimtornájának fontosságáról kevesebbet hallani, pedig nekik éppúgy szükségük van az altesti izmok karbantartására, mint a nőknek, és létezik rájuk hangszerelt gyakorlatsor évek óta, amely tanfolyamon is elsajátítható. Csak éppen őket általában küldeni kell, míg mi megyünk magunktól. A férfiak többsége nemcsak nehezebben beszél a nemi szerveket érintő problémákról – ahogyan orvosi vizsgálatokra is rendszerint a feleségek unszolására mennek -, intimtornára is noszogatni kell őket. De megéri a befektetett energia, hisz siker esetén nem csak ők élvezik a jótékony hatást.

 Miért kell a férfinak?

– A gátizmok ugyanúgy működnek, mint a testünk többi, akaratlagosan mozgatható izmai – magyarázza Kriston Andrea. – Ha használjuk őket, erősödnek, ha nem, leépülnek. Illúzió azt hinni, hogy fejlesztés nélkül bármely izom megőrzi eredeti állapotát. Ahogy telik az idő, mindegyik veszít a feszességéből. Ezért ajánlom minden férfinak az intimtornát, akkor is, ha nincsenek panaszai, hiszen ez az emésztő-, a kiválasztó- és szexuális (nemi) szervek tudatos védelme. Rendszeres edzéssel gyógyítható a krónikus prosztatagyulladás, megelőzhető az aranyér, a hímvessző és a here visszeres tágulatainak kialakulása, amely nagyon sok férfit érint. Rossz tartás, sok emelés, székrekedés: a gyenge vénafalakat nagy nyomásnak tesszük ki, ez okozza a problémákat.

Tornázz a szerelemért!

 

Szükséges a torna, ha:
• az erekció során a hímvessző tompább szöget zár be a hasfallal, mint korábban;
• hasi nyomásfokozódáskor, vagy gyulladás, ill. műtét szövődményeként akaratlanul vizelet ürül;
• a sperma kevésbé erőteljesen lövell ki;
• az utolsó vizeletcseppek lustán, esetleg a mosdó elhagyását követően akaratlanul ürülnek;
• a végbél záróizma kevésbé áll ellen a nyomásnak, elszökik a szél, erős székelési ingernél küzdelmes a visszatartás, esetleg széklettel szennyeződik az alsónemű;
• a keringés nehezítettsége miatt visszértágulat jelenik meg a here, a hímvessző és a végbél környékén (aranyér).

A here visszértágulatának hatására lassul a vérkeringés, a pangás hatására toxinok termelődnek, és ez növeli a here hőmérsékletét, amely a hímivarsejtek pusztulásához vezethet, ilyen értelemben a meddőség elleni harcnak is fontos lépése a torna. A hímvessző ereinek kitágulása sem kedvez a nemi működésnek. A libidótól függetlenül csökkenhet a merevedés mértéke. E tüneteken súlyos esetben már csak a műtét segít.

A tréning nem korhatáros. Bármikor elsajátítható. A rejtett izmok mozgatása független az ügyességtől, merészségtől, önbizalomtól. Mindenki meg tudja tanulnia technikát, aki képes a gát izmait legalább csekély mértékben mozdítani.

 

 Bicepszezés helyett

– Egy félreértést vagy inkább előítéletet mindenképpen szeretnék eloszlatni – mondja Kriston Andrea. – A tréning nem egyenlő „szorítgatásokkal” vagy a vizelés szándékos megszakítgatásával. Sőt, a helytelen technika inkább árt, mint használ.

A KIT-tréning speciális mozgásanyaga intenzív hatást fejt ki a hímvessző, a prosztata alatti, here fölötti és a végbél körüli izmokra. A pénisz környéki izomzat megerősítése határozottabbá teszi az erekciót, tartósabbá a merevedést. Az izomösszehúzások, akár egy jó masszázs, friss vérrel látják el a szöveteket, a prosztatát, a heréket.

A tanfolyamon semmi kínos dologra nem kell számítani. Kellemes légkörben, kényelmes ruházatban (még véletlenül sem pőrén), csoportban zajlik a foglalkozás. A trénermagyarázatok és a tornagyakorlatok váltják egymást. Ez nem csoportterápia, senkitől sem várnak nyilvános beszámolót. A foglalkozás elején kérdőívet töltenek ki a résztvevők, ez alapján mindenki egyéni programot kap. A foglalkozásokon általában nemcsak a test gyógyul.

– Igyekszem megértetni a tanítványaimmal, hogy a testi zavarok hátterében rejlő okokkal is foglalkozni kell – mondja Andrea. – Sokszor húzódnak meg az erekciózavarok vagy a visszatérő prosztatagyulladás hátterében érzelmi gondok. Önértékelési probléma, párkapcsolati nehézségek, munkahelyi stressz. Az állandó feszültség gyengíti az ellenálló képességet, gyilkolja a libidót. Azt tapasztalom, ritkán kerül sor a valós probléma felderítésére, a férfiak többnyire csak az urológusig jutnak el. Rendszeresen visszatérő gyulladás esetén pedig jó volna elgondolkodni azon, min kellene változtatni.

 Legyen a napirend része!

Sok férfinak talán furcsának tűnhet, hogy nap mint nap tornáztassa a hímvessző, a végbél, a prosztata alatti és a here fölötti izmait. Pedig ez alapfeltétele annak, hogy ezek az izmok még idősebb korban is elvárásaik szerint működjenek. Ha a húgycsőből nehezen ürülnek ki az utolsó vizeletcseppek, ha inkább csordul, mint lövell a vizelet, a sperma, és a pénisz merevedése sem olyan határozott, mint volt, akkor már renyhébbek az izmok, mint normálisan.

A KIT-tréningeken a férfiak szexuális teljesítőképességük fokozásának, valamint a korai magömlés megoldásának módszereivel is megismerkednek. Megtanulhatják, hogy miként lehetnek jobb, figyelmesebb szeretők. Az elsajátított tréning könnyen beépíthető a mindennapokba, s akár a fogmosás, automatikussá válhat, így néhány perc alatt mindennap tehetünk valami nagyon fontosat az egészségünkért.

Tornázz a szerelemért!A tréning végzésével elérhető:
• a szexuális vágy és teljesítmény növelése, intenzívebb szexuális élmény;
• a hímvessző, a végbél és a prosztata alatti izom erősítése;
• a nemi szervek működési hatékonyságának fokozása (a prosztata, a here hormon- és spermatermelő funkciójának növelése);
• a magömlés szabályozása;
• a gáttájék ereinek védelme, a vérkeringés fokozása;
• a könnyedebb székletürítés;
• a műtéti hatás eredményes megőrzése (például aranyérnél), a műtéti szövődmény csökkenése (a prosztata eltávolítását követő vizeletvesztési tünet csökkentése vagy megszüntetése, melynek sikeressége a tréning végzésén túl függ a szövetek állapotától is);
• az aranyér visszafejlődése (az eredeti tünet mértéke meghatározó).

 

Nem meghalni akart, csak élni nem tudott…A Nők Lapja Egészség májusi számából:

• Innál csapvizet? Exkluzív laborvizsgálat
• Fejleszd a testi intelligenciád!
• Melyik hús az egészségesebb?
• Globális kihívás: Allergia a világon
• Jó anya vagyok?

Itt tudsz előfizetni!»

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top