Egészség

Gyógyír hüvelypanaszokra

Már Magyarországon is kapható az a gyógytampon, mely hozzájárul a hüvelyflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához, és védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben a menstruáció ideje alatt.

Egy közelmúltban 2900 nő megkérdezésével 12 hónapon át végzett kutatás adatai szerint a nők 74 százalékának vannak hüvelyi panaszai– olvasható az Ellen közleményében. A kellemetlen viszkető, égető, vagy folyásos problémák megoldására azonban svéd és magyar szakemberek kifejlesztették az Ellen, vagyis LN, Lacto Nutreal nevű kettős hatású orvostechnikai eszközt, mely már a magyar patikákban is kapható.  Ötvözi ugyanis a fertőzések kezelésére használt hüvelyi készítmények gyógyító hatását a tampon klasszikus funkcióival.

Magyarországon a nők évente több mint 200 millió tampont használnak a menstruáció ideje alatt. Az Ellen tampon rendszeres alkalmazása azonban épp a menstruáció ideje alatt fejti ki jótékony hatását, amikor a legtöbb gyógyhatású krém és készítmény nem használható hatékonyan: felhelyezés után eléri a testhőmérsékletet, a hordozóanyag megolvad, és a probiotikumok felszabadulnak, majd kolonizálódnak. Így erősítik és fenntartják az egészséges hüvelyflóra egyensúlyát. Hatása klinikailag igazolt, és túladagolni sem lehet. Szavatossági idejének lejárta után pedig hétköznapi tamponként funkcionál.

Gyógyír hüvelypanaszokra

Egészséges nőknél a hüvelyi mikroflórát a Lactobacillus nemzetséghez tartozó jótékony hatású tejsavtermelő baktériumok uralják, és természetes módon egyensúlyban tartják a hüvely pH-értékét, valamint a Lactobacillusok védik a hüvelyi környezetet. Az így kialakuló egészséges hüvelyflóra pedig a szervezet első védelmi vonalává válik a húgy- és ivarszervi fertőzésekkel szemben. Ha a hüvelyi mikroflóra természetes egyensúlya felborul, a húgy- és ivarszervi fertőzések kialakulásának a kockázata megnő. Számos ismert tényező veszélyeztetheti a hüvelyflóra egyensúlyát, mint például a védekezés nélküli szex, a tisztálkodó szerek túlzott használata, a stressz, a szoros műszálas ruházat vagy az antibiotikumos kezelés.

A svéd probiotikus tampont 2010-ben az Év termékének választották Németországban

Medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top