nlc.hu
Egészség
Győzd le a narancsbőrt egyszerűen!

Győzd le a narancsbőrt egyszerűen!

A cellulit nemcsak hormonális és genetikai okokkal magyarázható. A helytelen táplálkozás és a mozgáshiányos életmód is szerepet játszik kialakulásában.

Bárhogy igyekszel nem tudsz megszabadulni a narancsbőrtől? Az biztos, hogy csak magában semmi sem használ. A mozgás mellett a táplálkozás átalakítására is szükség van ahhoz, hogy megelőzd, vagy leküzd a narancsbőrt. Íme néhány tipp!

Győzd le a narancsbőrt egyszerűen!

Mit tehetsz?

  1. Mozogj rendszeresen! Ha nincs időd edzőterembe menni hetente háromszor húzz futócipőt. A legolcsóbb és leghatékonyabb mozgásforma és nemcsak a narancsbőr ellen hatásos. A nagy melegben az úszást ajánljuk: minden izmot megmozgat, hatékonyan formál és az ízületekkel is kíméletes.
  2. A szauna kihagyhatatlan a méregtelenítésben. Alkalmazhatod hetente akár többször is és nem csak télen.
  3. Ha időd és pénztárcád engedi, masszíroztass, mert az javítja a nyirokkeringést, ezáltal serkenti a salakanyagok távozását. Már 30 perc is nagyon eredményes lehet heti 2-3 alkalommal.
  4. Mindennap igyál meg legalább 2 liter ásványvizet/forrásvizet! A salakanyagok a folyadék hatására könnyebben távoznak a szervezetből.
  5. Alkalmazz váltózuhanyt (hideg-meleg felváltva), ez fokozza a vérkeringést és javul a bőr rugalmassága is. A fürdésnél használj luffa szivacsot minden este: körkörös mozdulatokkal dörzsöld a problémás helyeken – ez is fokozza a vérkeringést.
  6. Tegyél fel pakolást a problémás testrészedre, ma már számos professzionális krém kapható a piacon.

+1 tipp: A citrusfélék és a bogyós gyümölcsök rendszeres fogyasztása ajánlott, mivel a bennük lévő vitaminok fontos szerepet játszanak a kollagénképzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top