Egészség

A női hormonok az emésztésünkre is kihatnak

A nők életéhez hozzátartozik a hormonháztartás folyamatos változása. A nemi hormonjaink ugyanis követik a különböző életszakaszainkat és attól függően növekszik vagy csökken a koncentrációjuk, hogy éppen mire van szüksége a szervezetünknek.

Minden hónapban a peteérést követően a szervezetünk felkészül egy lehetséges terhességre. Mivel a természetben nekünk nőknek, ez az elsődleges feladatunk, ezért a testünk sárgatesthormon- szintjét növelve várja, hogy a petesejt megtermékenyüljön. A megtermékenyült petesejtnek be kell ágyazódnia az anya méhébe, aminek elengedhetetlen feltétele, hogy a méh összehúzódásával ezt ne gátolja. A progeszteron, vagyis ismertebb nevén a sárgatest hormon feladata az, hogy a méh erős összehúzódásait meggátolja. Amikor azonban a progeszteron szint megemelkedik, egy másik hormon, a szerotonin hatása csökken. A szerotonin, vagyis a boldogsághormon hatékonyságának hiány az, ami lelassítja a bélmozgásunkat. Ebben az időszakban ezért sokan székrekedésre panaszkodnak.

A székrekedés rossz közérzetet okoz, és rontja az életminőségünket, ezért érdemes mielőbb hatásos, de gyengéd hashajtókészítménnyel megoldani a problémát.

Hasonló tüneteket tapasztalhatunk, a terhesség időszakában is, hiszen a progeszteron feladata, hogy továbbra is megóvja a méhünket a nagyobb összehúzódástól. A kismamák ezért gyakran küzdenek a székrekedés tüneteivel, hiszen a méh izomzatának renyhesége a mellette lévő bélmozgásra is kihat.

A kiszámítható segítség ilyenkor is nagyon hasznos lehet, hiszen 6-12 óra alatt javulást érhetünk el.

Ha a széklet állaga kemény, vagy száma kevesebb, mint heti három alkalom, vagy úgy érezzük, hogy a székletürítési ingerünk eredménytelen, vagy a nehéz ürítés után sincs kiürülés érzése, ne várjuk meg, amíg görcsös hasi fájdalmak jelentkeznek.

Mielőbb enyhítsünk a tüneteken egy gyengéd hashajtóval. A Dulcolax hatását csak a vastagbélben fejti ki, ezért hatékony, ugyanakkor kíméletes, kiszámítható hatású és nem terheli a szervezetet feleslegesen.

A Dulcolax-ra a klimax ideje alatt is szükségünk lehet. Az ösztrogén hormon termelése ugyanis ebben az időszakban jelentősen csökken és a hormonszintünk egyensúlya gyakran felborul. A hormonok hatása pedig ebben az esetben is kihat az emésztő rendszerünkre. A Dulcolax hatóanyagának segítségével a vastagbél természetes mozgását fokozhatjuk, ami nagyban megkönnyíti az ürítési folyamatokat. Ez mellett meggátolja a víz visszaszivárgását a bélből, így a széklet mennyiségét növelve az állagát is javítja.

 

Mivel a székrekedés nem csak a nemi hormonokkal van összefüggésben, hanem a teljes életvitelünkkel is ezért érdemes odafigyelni arra, hogy melyek a leggyakoribb okai:

  • Helytelen táplálkozás.
  • Kevés mozgás, ülő életmód.
  • Stressz, rendszertelen étkezés és életmód.
  • A székelési inger elfojtása.
  • Bizonyos gyógyszerek (például antidepresszánsok).
  • Változás a megszokott életvitelben (például utazás).
  • Egyes betegségek (például cukorbetegség).

 

Változtassunk tehát életmódunkon, hogy a szervezetünknek ne kelljen megküzdenie a székrekedés kellemetlen tüneteivel.

 

Ha pedig mégis segítségre szorulunk, válasszuk a Dulcolax drazsét, vagy a Dulcolax kúpot, a még gyorsabb hatás érdekében.

 

A Dulcolax az elmúlt években több millió embernek nyújtott megkönnyebbülést a székrekedéssel kapcsolatos problémákkal kapcsolatban. A Dulcolax bizonyítottan hatásos és gyengéd összetétele biztosítja, hogy a szervezet visszatérhessen a természetes ritmusához.

 

Hatásos:

  • Megszünteti a székrekedést
  • A Dulcolax hatóanyaga csak a hatás helyén, a vastagbélben szabadul fel és fejti ki hatását
  • Hatóanyaga gyengéden serkenti a vastagbél izmainak mozgását, elősegítve a természetes bélmozgást

 

Gyengéd:

  • Speciális védőbevonata meggátolja, hogy a drazsé a vastagbélbe jutás előtt feloldódjon
  • Nem irritálja a gyomrot
  • Nem terheli a szervezetet feleslegesen

 

Kiszámítható:

  • A Dulcolax drazsé már 6-12 óra múlva kifejti hatását, ezért szedése kifejezetten kényelmes

 

 

További információkért  látogass el a www.szorulas.hu internetes oldalra.

 

Recept nélkül kapható biszakodil hatóanyagú készítmény.

 ————————————————————————————————————————————

 

 

 

 

 

 

 A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top