Egészség

Bőrápolás egyszerűen

Az életmódunk és táplálkozásunk nagyban hozzájárul bőrünk egészségéhez. Változtass időben, mert csodakrémek nincsenek…

1. Cukros üdítők helyett válaszd az ásványvizet/forrásvizet! Nemcsak a legjobb szomjoltó, de a bőrünk is nagyon hálás lesz, ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk. A vízre szükség van a sejtek regenerálódásához: bőrünk hidratált marad, így megelőzhetjük bőrünk idő előtti öregedését és ráncosodását.
Tipp: az arctisztításhoz is használj ásványvizet, nem tartalmaz adalékanyagokat és szebbé varázsolja a bőrt.

2. Ügyelj arra, hogy étrended elengendő jó minőségű fehérjét tartalmazzon! A jó minőségű fehérjéket tartalmazó élelmiszerek, pl. zsírszegény tejtermékek, sovány húsfélék, halak rendszeres fogyasztása nagyon fontos, hiszen a fehérjéknek fontos szerep jut szervezetünk sejtjeinek – pl. bőrünk – regenerálódásában.
Tipp: Turbózd fel a hatást és a fehérjékben gazdag finomságok mellé fogyassz természetes sejtvédő hatású színanyagokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket. Jó választás például a paradicsom vagy a cékla, a gyümölcsök közül pedig a bogyósok: eper, áfonya és a málna.

Bőrápolás egyszerűen

3. Használj olívaolajat!
Ma már nemcsak salátákhoz, de húsok sütéséhez is alkalmazhatjuk az extra szűz olívaolajat.
Tipp: Az olívaolaj, nemcsak belsőleg, de külsőleg is hatásos. Használhatod hajápolásra, de a bőröd külső ápolására is. Gyulladáscsökkentő hatással is bír.

4. Alkalmazz otthoni pakolásokat! A belső táplálás mellett szükség van a bőr külső ápolásra is. Az otthon összekevert pakolások sokszor hatásosabbak, mint a bolti készítmények, ráadásul jóval olcsóbbak is.
Tipp: mindig a bőrtípusodnak megfelelő pakolást készíts! A neten ma már számos otthon elkészíthető pakolás fellelhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top