A felnőtt lakosság 1-2 %-át sújtja valamilyen táplálékallergia. A tünetek gyorsan felismerhetőek, hiszen az allergén elfogyasztását követően, viszketés, duzzanat, bőrvörösség jelentkezhet, illetve a bőrtünetek mellett esetleg valamilyen légúti tünet is okozhat problémát.
Az ételallergiával meg lehet tanulni együtt élni. Természetesen ennek alapfeltétele, hogy kerülni kell azon termékek fogyasztását, amelyek allergiás tüneteket váltanak ki szervezetünkből. A leggyakoribb allergének között azonban, sajnos olyan élelmiszerek alkotórészei is szerepelnek, amelyeket nagyon szeretünk.
Például ilyen a párizsis-vajas zsemle, és a kakaó. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy ezeket többé nem fogyaszjuk és helyettesítjük őket valami mással. A kakaó helyett ihatunk teát, és a zsemle helyett is választhatunk gluténmentes terméket, de mi legyen a párizsival?
Egyáltalán honnan kerülhet allergén összetevő a párizsiba?
A felvágott-féleségek gyártása során, bár nem alkotóelemek, néhány esetben szója, tej, mustár, zeller vagy ezek származékai is belekerülhetnek a termékbe, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki, illetve a termék árusítása folyamán is érintkezhet allergén anyaggal.
A finom párizsiról azonban mégsem kell lemondanunk! A Valdor Allergénmentes baromfipárizsi ugyanis alkalmazkodik a táplálékallergiások speciális igényeihez.
Az 500 gr-os rúdban kapható párizsit a család összes tagja fogyaszthatja, így nemcsak a túlérzékenységben szenvedőknek nyújt változatosságot. Szeletelve nem kapható, mivel az allergiásoknak elég csupán annyi, hogy ételük más allergén ételekkel érintkezzen például a vágódeszkán. A zárt csomagolás megvédi Allergénmentes párizsinkat, ezzel óvva minket is a kellemetlen tünetektől.
A Valdor Allergénmentes baromfipárizsi azok számára is kellemes alternatíva, akik nem szeretik a szójával dúsított húskészítményeket, és persze változatos finom reggeli vagy uzsonna alapanyag a gyermekeink számára is.
|
Látogass el honlapunkra – www.hungerit.hu!