Egészség

Rózsaszín Lánchíd a mellrák ellen

Idén kilencedik alkalommal kerül sor a mellrák elleni küzdelem jegyében arra, hogy a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétál át október első hétvégéjén.

Az eseményt az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezi. A rendezvény célja a társadalom figyelmének felhívása a mellrákszűrés és a megelőzés fontosságára, mivel az idejében felismert mellrákos megbetegedés nagymértékben gyógyítható.

2010. október 2-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon 15.30 órától különlegesen gazdag program várja az érdeklődőket: lesz Zumba fittness és Kurayfat Kempó bemutató, Dumaszínház, Tóth Vera, Varga Feri, Balássy Betty és más megasztárok, illetve a már megszokott, sétavezető Légierő Zenekar Szulák Andreával. Idén egy amerikai díszvendég is emeli a rendezvény fényét: Olivia Newton-John, amerikai énekesnő is csatlakozik a sétához.  Maga is mellrák túlélőként a hazai kampány mellé állt jelenlétével és mell-önvizsgálati eszközével, a LivAid párnával. A művésznő magyarországi tartózkodása alatt a Hilton Budapest Hotel vendége.

Rózsaszín Lánchíd a mellrák ellen

Schmitt Pálné Makray Katalin, az Egyesület fővédnöke, a sport és mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón, mint az egyik legfontosabb prevenciós módszerre a betegségekkel szemben. „A fiatal fusson, az idős sétáljon, de mindenki tartsa mozgásban a testét, amellett, és amennyire lehet, tartsa be az egészséges életformára vonatkozó alapvető szabályokat”.
 
Az idei mellrákkampány egy újabb elemmel színesedett: öt híres divattervező is részt vesz az akcióban; Benes Anita, Hampel Katalin, Németh Anikó, Makány Márta és Tóth Bori. Az ő rózsaszín kollekciójuk néhány darabja is felvonul a színpadon.  

A programok mellett egy orvosi kerekasztal is összeül „A megelőzés fontossága a mellrák elleni küzdelemben” témában. Idén páratlan látványt ígér, amint a szintén rózsaszínben pompázó Sofitel és Lánchíd 19 hotelek, a Duna pesti és budai oldalán közrefogják a Lánchidat, amelyen 20 óra után indul a séta. A sétán megjelennek az Összefogás arcai: Dobó Kata, Sebestyén Márta, Galambos Erzsi és Detre Diána, továbbá az Összefogás önkéntesei, a hazai politikai, diplomáciai és művészeti élet neves személyiségei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top