Egészség

Életmódváltás? Csináljuk együtt!

Szinte mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, hogy jó lenne egészségesebben étkezni, többet mozogni vagy éppen kevesebbet stresszelni. Sőt néha még az elhatározás is megszületik, de azután valamiért menet közben feladjuk. Pedig az életmódváltás nem is olyan nehéz feladat.

Csináljuk együtt!

Egyedül minden elhatározást nehéz véghezvinni, de ha kapunk mellé egy kis támogatást, szinte gyerekjáték lesz.
Ha úgy döntöttél, hogy te is szeretnél életmódot váltani, mi segítünk neked!
Csatlakozz a szivbaratlepesek.hu weboldalunk interaktív, 3 hetes életmódváltó programjaihoz!
Apró lépésekkel, szakértői tanácsokkal, napról napra közelebb kerülhetsz egy egészségtudatosabb élethez, mindaddig, amíg nem válik napi rutinoddá.

 

Életmódváltás? Csináljuk együtt!


Kifogások helyett, fokozatos lépések!

Szépen lassan építsd bele a régi életmódodba az új elemeket, majd a régieket fokozatosan felejtsd el.

Életmódváltás? Csináljuk együtt!

Kezd azzal, hogy minden nap reggelizel! – Ez a legfontosabb és a legegyszerűbb lépés, amit megtehetsz a saját egészségedért. Egy szelet barna kenyér, egy kis margarin, paprika és zsírszegény felvágott. Ennyi kell egy ínycsiklandó szendvicshez, aminek te sem fogsz tudni ellenállni. Készítsd el magadnak, és biztos lehetsz benne, hogy úgy fogod érezni, reggelizni tényleg jó!

 

Mozogj egy keveset! – Ha azonnal egy maratoni távot akarsz lefutni, egyből elveszíted a lelkesedésed. Inkább csináld fokozatosan. Lift helyett válaszd a lépcsőt, vagy táncolj otthon valami jó zenére. Később sétálhatsz egyet, sőt futhatsz is, de a lényeg, hogy előbb készítsd fel a szervezetedet, arra, hogy felvegye a mozgás ritmusát és, hogy te is megérezd a mozgás örömét.

 

Életmódváltás? Csináljuk együtt!Gondolj szép dolgokra! – A pozitív gondolkodás sokat segíthet a stressz legyőzésben. De a tánc, a jóga, az olvasás is sokat segíthet abban, hogy a napi rohanás után oldd egy kicsit a feszültséget.

 

A lényeg tehát a fokozatosság és a rendszeresség. A rossz szokásaink nem egy-két nap alatt alakultak ki, ezért ne akarjuk őket eltüntetni az életünkből néhány nap alatt!

Légy türelmes önmagadhoz, és a szivbaratlepesek.hu weboldal segítségével fokozatosan alakítsd át az életed. Ez a weboldal naplóként is szolgál, hogy vezessen a célhoz vezető úton és barátságosan figyelmeztet, hogyha valamilyen lépést elmulasztottál.

 

Életmódváltás? Csináljuk együtt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top