Arról már sokat olvashattunk, hogy milyen tények és tévhitek szólnak egyik vagy másik mellett, ellenben arról keveset, hogy például margarint otthon is készíthetünk nagyon egyszerűen és gyorsan. Az egyik leggyakoribb állítás a margarinról, hogy műanyagíze van. Készítsd el és meglátod, hogy megdől minden ezzel kapcsolatos mendemonda. Lássuk a receptet!
A zsírfogyasztás alapszabályai:
|
- Vegyünk 20 g növényi zsírt! A legismertebb növényi zsírok, pl. kókuszzsír és a pálmazsír, már sok bio- és natúraboltban nálunk is megvásárolhatóak.
- Ehhez adjunk hozzá 3 evőkanálnyi (azaz 30 gramm) növényi olajat (bármilyen elérhető repce- vagy napraforgóolaj használható). A keveréket jeges vízbe állított tálban egyre gyorsuló mozdulatokkal keverjük egybe, míg eléri a lágy, margarinhoz hasonló állagot!
- Vegyük ki az edényt a hideg vízből, és adjunk hozzá 2 teáskanál tejet, valamint 2 teáskanál nyers vagy pasztőrözött tojássárgáját!
- Keverjük, amíg finom és lágy margarint nem kapunk! Ezután sóval, citromlével és egyéb zöldfűszerekkel ízlés szerint fűszerezhetjük a finom, házi készítésű margarint.
+1 tipp:
Ha nincs időd házilag kikeverni a margarint, különböző zöld fűszerekkel megbolondíthatod a boltban vett minőségi csészés margarint is.