Egészség

Mostantól könnyen eligazodhatsz az orvosi leleteken

Orvosok, labordiagnosztikai szakemberek létrehoztak egy oldalt, hogy tájékozódni tudjunk laborleletünk adatai alapján. Ez az oldal kizárólag tájékoztatásra, felvilágosításra szolgál.

Az egészségünket illetően – az interneten böngészve – információt kaphatunk számtalan betegségről, kórokozóról, tünetekről, vírusokról – azonban nem biztos, hogy választ találunk saját problémánkra.

Orvosok, labordiagnosztikai szakemberek létrehoztak egy oldalt (www.labtestonline.hu), azzal a céllal, hogy tájékozódni tudjunk laborleletünk adatai alapján. Ez az oldal nem a kereskedelemről szól. Kizárólag a tájékoztatás, a felvilágosítás a célja. Közvetlen kapcsolatot teremt közöttünk és a laboratóriumi szakemberek munkája között. A számunkra sokszor érthetetlen szakkifejezéseket, utalásokat, adatokat mutatja meg gyorsan és közérthetően bárkinek. A betegtájékoztatás égetően időszerű feladatát látja el, bármikor elérhető formában.

Laborleleten olvasható sorok útvesztőjében nagyjából ugyanennyi alkalommal veszünk el. Ilyenkor sürgető kíváncsiságot érzünk az elemzésre, hiszen szervezetünk mélyében zajló folyamatokról van szó. Van azonban, hogy hetekig kell várni, míg orvosunkkal találkozunk, és előfordulhat az is, hogy az orvosi konzultáció során nem marad idő a lelet részletes megbeszélésére. Az oldal egyszerre nyújt biztonságot, segítséget, és információt önmagunkról. Eloszlatja a félelmeinket, de felhívja figyelmünket gyenge pontjainkra. Tükröt tart azokról a belső folyamatainkról, melyeket még nem is észleltünk, vagy már észleltük, de nem vettünk róla tudomást, esetleg nem tudtuk, miképp foglalkozzunk vele. Így segít bennünket, hogy egészségünkkel időben és odafigyeléssel tudjunk törődni. Mi magunk tehetünk legtöbbet egészségünkért!

Mostantól könnyen eligazodhatsz az orvosi leleteken

Első lépés a felkészülés. A laborvizsgálatok sokszor alaptalan félelmeket keltenek bennünk. Az oldal részletes felvilágosítást nyújt a vizsgálatok menetéről, és arról is, hogyan tudunk felkészülni, ezzel megkönnyíteni önmagunk és a szakemberek munkáját is. Nézzük át, mielőtt laborvizsgálatra indulunk, hasznos tippeket kaphatunk a fájdalom elkerülésére, csökkentésére, vagy a mintavétel idejének rövidítésére, hatékonnyá tételére.

Második lépés az elemzés. Kézhez kapjuk a kinyomtatott laborleletet, ami számtalan információt árul el szervezetünkről. A labtestonline oldalra kattintva pillanatok alatt megérthetjük, mit jelentenek leletünkön a számok, sorok, jelek. A kapott értékeket beírva az oldal részletesen elmagyarázza leletünk sorainak valóságát. Így vehetjük kezünkbe egészségünket.

Harmadik lépés az egészség! A labtestonline.hu oldal segít megérteni szervezetünk állapotát, felderíteni a tüneteink mögött húzódó okokat. A laborleletünk értékei alapján információt ad egészségi állapotunkról. Általa fel tudnunk készülni a megelőzésre, a további vizsgálatokra, vagy változtatni tudunk életmódunkon, szokásainkon. Megtudhatjuk, milyen lépéseket kell tennünk egészségünk megőrzése, teljesítményünk növelése vagy gyógyulásunk érdekében. Segít bennünket, hogy időben keressük fel orvosunkat, előzzük meg a betegségek kialakulását vagy elmélyülését. Az egészségünk rólunk szól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top