Egészség

Támad az influenza

A betegek száma folyamatosan nő, a napokban ráadásul halálos áldozatot is követelt a H1N1.

Az ÁNTSZ sajtótájékoztatójáról a Házipatika.com számolt be, ahol a szakértők elmondták, a járvány közeledtét biztosan jelzi, hogy az előző hetihez képest kétszer annyian fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ettől függetlenül a megbetegedések száma még nem éri el a járványküszöböt, a 15 ezer főt.

Támad az influenzaA héten a H1N1 ismét bekerült a híradásokba azzal, hogy Magyarországon is újabb áldozatot szedett. Az ÁNTSZ szakemberei elmondták, a 38 éves férfi súlyos elhízása miatt a veszélyeztetett csoportba tartozott, védőoltást mégsem kapott az influenza ellen. Hozzátették, az illető későn fordult orvoshoz, akik már nem tudtak rajta segíteni.

A szakemberek továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy bár Magyarországra az esetek túlnyomó többségében nyugatról érkezik az influenzajárvány (ahol most a H1N1 fertőz), nem kizárt, hogy Ukrajnából is importáljunk kórokozót, ahol az influenza B vírustörzse betegíti meg a legtöbb embert.

Forrás: hír24

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top